Punten sparen door te wandelen via de gratis Stepler app

Sinds kort ben ik een enthousiast gebruiker van de gratis Stepler-app. Kort gezegd spaar je via deze app punten door te wandelen. De gespaarde punten lever je in in de webshop voor een product of dienst naar keuze. Er is veel meer te vertellen over Stepler dus ik ga er nog uitgebreid op in.

Wat is Stepler

Stepler is van origine Zweeds en zette in 2023 voet op Nederlandse bodem. Stepler biedt een gratis app die je kunt downloaden in de app- of playstore.
Na het downloaden van de app koppel je, in mijn geval, Apple Health aan de Stepler app. Ik heb alleen toestemming gegeven om het aantal stappen uit te lezen en niet andere gegevens die Apple Health over mij verzamelt. Mijn horloge is gekoppeld aan Apple Health en zo worden dus ook stappen geregistreerd als ik geen telefoon bij me draag.
Je hoeft geen horloge te hebben om gebruik te maken van Stepler want je telefoon kan ook stappen registreren. Je zal alleen stappen missen omdat je je telefoon waarschijnlijk niet op élk moment bij je dragen.

Waar kun je de gespaarde punten voor gebruiken

De punten die je spaart via Stepler kun je inwisselen op het moment dat jij dat wil. Er is een shop waar divers aanbod in staat. Bovendien wisselt dit aanbod. De grote catch is een Dyson Airwrap. Andere spaardoelen variëren; ik heb al Ikea-, Spotify- en Netflix cadeaubonnen voorbij zien komen. Het aanbod wisselt continu en tot nu toe staan er steeds interessante producten, of cadeaubonnen in de shop.
Ook kun je vaak punten inzetten voor abonnementen op online diensten. Via Stepler probeer je Stoytel 30 dagen gratis in ruil voor 20 punten. Terwijl je Storytel via deze link ook 30 dagen gratis kunt proberen. Hier zou ik mijn punten dus niet snel aan besteden omdat dat vaak aanbiedingen zijn die je elders ook gratis kunt proberen.

Hoe behaal je punten

Punten behaal je natuurlijk door te wandelen, maar eerlijk gezegd is dat niet genoeg. Je moet namelijk wel de app openen om je stappen te kunnen verwerken. Sommige punten ontvang je automatisch, voor andere moet je reclames kijken. Op het kijken van die reclames kom ik later uitgebreider terug.

Zo behaal je het maximale aantal punten

Zoals ik al schreef kun je op verschillende manieren punten verdienen in de Stepler-app. Ik leg ze je stap voor stap uit.
Dagelijkse beloning: 10 punten. Die claim je door een reclame te kijken. Je hoeft hier geen stap voor gewandeld te hebben, dit kun je dagelijks claimen.
Voor het aantal stappen: 1 punt per 1.000 stappen. Deze punten krijg je automatisch als je inlogt in de app. Handig dus om dat ‘s avonds te doen, nadat je de stappen hebt gezet.
Bonussen bij mijlpalen: Bij 5, 10, 15, 20, 30 en 40 duizend stappen kun je elke keer 5 of 10 punten extra claimen. Deze kun je allemaal achter elkaar claimen en dat doe je door reclames te kijken.
Streak: Als je 7 dagen op rij inlogt in de Stepler app ontvang je automatisch 10 punten.
Bonus bij elke 2.500 stappen: Bij elke 2.500 stappen kun je 2 punten claimen door reclames te kijken. Als je hier maximaal van wil profiteren claim je deze punten exact na elke 2.500 stappen. Pas na het claimen van je bonus begint de app opnieuw te tellen voor je volgende 2.500 punten-bonus. Weinig punten en veel headspace om dit in de gaten te houden, dus ik geef hier zeker geen prioriteit aan. Ik claim deze bonus alleen als ik toevallig in de app ben.
Cadeautjes: Soms geeft Stepler punten cadeau. Bijvoorbeeld ter ere van Global Running Day. Deze punten ontving ik automatisch. Daarnaast houdt Stepler soms een challenge door bijvoorbeeld 25 punten extra cadeau te geven als je die dag minimaal 5.000 stappen te zetten. Tot slot vind je soms 10 punten cadeau in de shop.
Socials volgen: Door Stepler te gaan volgen op diverse social media platformen spaar je eenmalig een aantal keer 10 punten extra.

Stepler punten
Stepler punten via streak
overzicht Stepler punten

Hoe ga je slim met de Stepler app om?

Je spaart de meeste punten als je snapt hoe je punten kunt verdienen. Daar heb ik in het begin veel punten laten liggen, daarom ben ik er ingedoken en heb de code gekraakt. Hierboven heb ik dat precies voor je beschreven 🙂
Daarnaast denk ik dat je je er niet gek door moet laten maken. Stepler kan best demanding zijn. Dat vind ik vooral van die 2.500 punten bonussen.
En het kijken van die reclames kost best veel tijd. Daarom combineer ik dat met momenten waarop ik andere dingen aan het doen ben. De vaatwasser in- of uitruimen. Dan klik ik tussendoor een paar keer om een reclame aan te zetten en mijn punten te claimen.

Zijn mijn gegevens veilig?

De app verkrijgt de gegevens over jouw stappen via apps als Apple Gezondheid, Samsung Health of Google Fit. Je hoeft alleen je stappen te delen. Verder verkrijgt Stepler geen informatie over andere gezondheids- of locatiegegevens die je eventueel bewaart.
Hoeveel stappen ik op een dag zet vind ik niet zo privé, dus geen probleem om te delen.

Wat is het verdienmodel van Stepler?

Zoals gezegd is de Stepler-app gratis. Het bedrijf verdient geld aan de advertenties die jou als gebruiker worden getoond. Jouw gegevens worden niet verkocht of iets dergelijks.

Wandelen, zwemmen of dansen

Als je je stappen via een horloge registreert kun je ze ook verdienen met zwemmen en was vouwen. Vooral dat laatste tikt flink aan kan ik uit ervaring vertellen. Een paar wasmanden vol zijn goed voor zo’n 1.000 stappen.
En vergeet lekker dansen niet! Dansen= stappen. En die stappen zijn punten waard via Stepler. Het zal nog wel even duren tot ik de Dyson Airwrap bij elkaar gewandeld heb en wie weet verdwijnt dat weer uit de shop tegen die tijd. Maar er komt vast iets voorbij waar ik mijn punten graag voor inlever!

Disclaimer

In dit artikel worden affiliatelinks gebruikt. Dit betekent dat Financequeen een vergoeding ontvangt als je op deze link klikt of een product of dienst via deze linkjes bestelt. Het kost jou natuurlijk niets extra.

Hi, ik ben Sabine

Ik ben van jongs af aan gefascineerd door persoonlijke financiën. Hoe kun je slimmer met je geld omgaan en waarom maken mensen bepaalde keuzes zijn vragen die me altijd blijven interesseren. Toen ik bij ING ging werken leerde ik alle theorie over sparen, beleggen, hypotheken en verzekeren. En kon ik de hele dag met klanten over mijn favoriete onderwerp praten; FINANCIEN!

Op financequeen.nl geef ik inzicht om op slimme manieren met geld om te gaan op het gebied van besparen, het vergroten van je inkomen en vermogensopbouw.

Ook deel ik daar mijn ontdekkingstocht naar simpele manieren om je leven duurzamer in te richten. Dus niet; je mag nooit meer vliegen, maar wel; is er een alternatief voor het kopen van een nieuw product of kun je een duurzamere keuze maken? Het mooie is dat dat vaak hand in hand blijkt te gaan met geld besparen.

Volg Finance Queen

Wil je meer Financequeen?

Volg Financequeen op Instagram, Facebook of Pinterest.
Word lid van de online community van Financequeen of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Finance Queen

Het platform met inzicht om op slimme manieren met geld om te gaan op het gebied van besparen, het vergroten van je inkomen en vermogensopbouw.

Privacy statement
Disclaimer
Favorieten

Bedrijfsgegevens Financequeen.nl

Jan de Beijerhof 28
1191 EP Ouderkerk aan de Amstel
sabine@financequeen.nl
Kvk-nummer: 81113544

Volg Finance Queen