Refurbished kopen; goedkoper en duurzamer

Je kunt je apparaten nieuw kopen of tweedehands. Tweedehands is natuurlijk een stuk goedkoper en duurzamer, maar niet iedereen wordt blij van een tweedehands telefoon of laptop. Voor dit soort apparaten is een refurbished exemplaar daarom een ideale oplossing. Je koopt een product dat niet nieuw is, wat dus duurzamer en goedkoper is. Doordat hij refurbished is, weet je wel zeker dat je geen kat in de zak koopt.

Wat houdt refurbished in?

Een refurbished apparaat is volledig nagekeken, leeggehaald en geüpdate. Je weet dus zeker dat er geen oude bestanden van de vorige eigenaar meer op staan en dat de juiste en meest recente besturingssystemen erop staan. Ook wordt het apparaat of toestel gecontroleerd op zaken als virussen en eventuele beschadigingen.
Een refurbished apparaat is dus een tweedehands apparaat dat in feite een grote beurt heeft gehad, zodat het er weer even tegen kan. En dat is wel zo fijn, want voor jou is het immers een nieuwe laptop, telefoon, tablet, of wat je ook maar koopt. En dan wil je wel dat deze goed functioneert natuurlijk.

Welke apparaten kun je allemaal refurbished kopen?

Over het algemeen worden vooral ‘smart devices’ refurbished aangeboden. Hierbij moet je dus denken aan pc’s, laptops, tablets, smartphones en smartwatches. Dit zijn dé producten die vrij gemakkelijk door experts nagekeken en ge-update kunnen worden, terwijl veel gewone consumenten niet weten hoe ze dit precies moeten doen.
Refurbished devicees zijn vaak maar korte tijd, bijvoorbeeld in het bedrijfsleven, gebruikt en kunnen daardoor nog prima en ronde mee. Met het apparaat zelf is vaak namelijk helemaal niet zoveel mis. De apparaten worden waar nodig gerepareerd, helemaal nagekeken, leeg gemaakt en waar nodig ge-upgrade. Experts checken de toestellen op 50 punten en vervangen onderdelen waar nodig.

Voor het produceren van nieuwe smartphones en laptops zijn namelijk veel grondstoffen en veel water nodig. Zonde dus om al die oude apparaten die nog prima een ronde mee kunnen geen nieuw leven in te blazen.

Hoe betrouwbaar is refurbished?

Uiteraard worden de apparaten ook getest voordat ze weer verkocht worden. Het is vooral belangrijk om een refurbished apparaat bij een erkend verkooppunt te kopen. Op websites als Marktplaats worden ook refurbished producten verkocht, maar het is maar de vraag of dat dan op een betrouwbare manier gedaan is. En garantie heb je dan sowieso natuurlijk niet.
Betrouwbare verkooppunten bieden dan ook garantie op de door hen verkochte producten en staan voor je klaar als er problemen zijn. Ook is het belangrijk dat er een helder retourbeleid is, zodat je je aankoop nog kunt herroepen als je toch niet tevreden bent. Door voordat je iets koopt te checken of een verkooppunt aan deze voorwaarden voldoet, mag je er al aardig op vertrouwen dat je met een betrouwbaar verkooppunt te maken hebt.

Waar kun je refurbished apparaten kopen?

Er zijn fysieke verkooppunten waar refurbished apparaten verkocht worden, maar online bestellen is natuurlijk wel zo makkelijk. Zo heeft Leapp een heel overzichtelijke webshop voor refurbished Apple devices. Heb jij liever een Android? Dan kun je bij Refurb-phone.nl
tercht. Voor laptops heeft Refurbishedlaptopxl.nl een uitgebreid aanbod in diverse merken. Zo is er dus voor ieder wat wils.

Toch liever een nieuwe telefoon?

Koop je toch liever een nieuw apparaat? Zelfs als je graag de nieuwste versies hebt is er een refurbished variant te kopen. Maar niet iedereen heeft een prettig gevoel bij een tweedehands laptop en telefoon. En dat is natuurlijk helemaal prima. Als je goed de prijzen in de gaten houdt kun je prima een nieuwe telefoon of laptop scoren voor een goede prijs en dan weet je zeker dat hier niets mee is gebeurd. Het is natuurlijk alleen wel wat slechter voor het milieu, dus vervang je apparaten pas als het echt nodig is.

Deze blogs vind je vast ook interessant

Waarom het hebben van financieel overzicht belangrijk is
Dit zijn de grootste misverstanden over beleggen
Lucratief: besparen op vaste lasten
7 vragen over indexbeleggen beantwoord

Disclaimer

In dit artikel worden affiliatelinks gebruikt waarvoor Financequeen mogelijk een vergoeding ontvangt.

Wil je meer Financequeen?

Volg Financequeen op Instagram, Facebook of Pinterest.
Word lid van de online community van Financequeen of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Over Lydia

Lydia is makelaar van beroep en heeft twee jonge kinderen. Daarnaast werkt zij als tekstschrijver en belegt zij samen met haar man in vastgoed, ETF’s en aandelen met als doel het behalen van financiële vrijheid. Ze heeft dus een passie voor financiën en voor vastgoed, en ze deelt haar kennis graag met anderen! De andere blogs van Lydia vind je hier.

Hi, ik ben Sabine

Ik ben van jongs af aan gefascineerd door persoonlijke financiën. Hoe kun je slimmer met je geld omgaan en waarom maken mensen bepaalde keuzes zijn vragen die me altijd blijven interesseren. Toen ik bij ING ging werken leerde ik alle theorie over sparen, beleggen, hypotheken en verzekeren. En kon ik de hele dag met klanten over mijn favoriete onderwerp praten; FINANCIEN!

Op financequeen.nl geef ik inzicht om op slimme manieren met geld om te gaan op het gebied van besparen, het vergroten van je inkomen en vermogensopbouw.

Ook deel ik daar mijn ontdekkingstocht naar simpele manieren om je leven duurzamer in te richten. Dus niet; je mag nooit meer vliegen, maar wel; is er een alternatief voor het kopen van een nieuw product of kun je een duurzamere keuze maken? Het mooie is dat dat vaak hand in hand blijkt te gaan met geld besparen.

Volg Finance Queen

Gratis inpaklijst
Gratis inpaklijst




Finance Queen

Het platform met inzicht om op slimme manieren met geld om te gaan op het gebied van besparen, het vergroten van je inkomen en vermogensopbouw.

Privacy statement
Disclaimer
Favorieten

Bedrijfsgegevens Financequeen.nl

Jan de Beijerhof 28
1191 EP Ouderkerk aan de Amstel
sabine@financequeen.nl
Kvk-nummer: 81113544

Volg Finance Queen