Surebird: een nieuw platform om je verzekeringen af te sluiten

Onlangs werd een nieuw online platform om je verzekeringen onder te brengen gelanceerd onder de naam Surebird. Surebird doet dit op een net iets andere manier dan andere vergelijkingssites. Surebird biedt namelijk veel meer service. Daarnaast levert Surebird een deel van de provisie in waardoor de premie zo laag mogelijk blijft.

 Hoe werken verzekeringen?

 Je kunt je verzekeringen rechtstreeks bij een verzekeraar afsluiten, via een tussenpersoon of via een online platform. Via een online platform is het meestal ook een tussenpersoon, alleen heb je dan geen persoonlijk contact, maar sluit je de verzekering via een online tool af. De verzekeraar draagt het risico, dus als jij schade claimt, betaalt de verzekeraar die uit.

Wat doet een tussenpersoon?

Een tussenpersoon sluit de verzekering namens jou af bij de verzekeraar. Daarnaast is de tussenpersoon jouw aanspreekpunt in het geval van schade. Een tussenpersoon kan het assurantiekantoor op de hoek zijn, maar ook een online platform zoals Independer.

Een tussenpersoon ontvangt provisie van de verzekeraar. Dit kost jou als klant niks extra, deze provisie betaalt de verzekeraar. Niet gek, want de verzekeraar hoeft zo minder kosten te maken voor klantenservice bijvoorbeeld.

Wat is het verschil tussen een online en offline tussenpersoon?

Een ‘offline tussenpersoon’, zoals het assurantiekantoor om de hoek, kan jou helpen door persoonlijk contact én door verschillende verzekeraars te combineren in één pakket. Zo kan jouw inboedelverzekering bij een andere verzekeraar ondergebracht worden dan je aansprakelijkheidsverzekering. Zo kan het beste pakket, qua premie of voorwaarden, voor jou samengesteld worden.

Een online platform doet dit over het algemeen niet. Je sluit dan één verzekering, of een setje verzekeringen, tegelijk af en dat wordt bij dezelfde verzekeraar ondergebracht. Het is gebruikelijk om je opstal-, inboedel- en aansprakelijkheidsverzekering tegelijk af te sluiten en die worden in dit geval dus automatisch bij dezelfde verzekeraar ondergebracht, terwijl dat niet altijd de gunstigste combinatie voor jou is.

Surebird combineert het beste van beide

Surebird combineert eigenlijk het beste van twee werelden; je regelt alles online, maar hebt ook de extra mogelijkheden die een tussenpersoon biedt. Dit betekent dat je je verzekeringen online afsluit, maar dat deze verzekeringen bij verschillende verzekeraars ondergebracht kunnen worden. Je kunt alle verzekeringen in één keer vergelijken en afsluiten waardoor je mogelijk in aanmerking komt voor pakketkorting.

Het systeem van Surebird rekent door of het voordeliger is om je verzekeringen bij verzekeraars X, Y én Z af te sluiten of dat het door de pakketkorting gunstiger is om meerdere verzekeringen bij verzekeraar X onder te brengen.

Dit is dus de sweetspot tussen de tussenpersoon op de hoek en een online platform.

Surebird

Ontzorgen

Surebird is erop gericht om jou als consument te ontzorgen en tegelijk de beste deal te bieden. Om jou een zo laag mogelijke premie te kunnen bieden ontvangt Surebird een lagere provisie dan gebruikelijk. Normaliter ligt de commissie tussen 20 en 25% van de premie. Bij Surebird is dit de helft.

Surebird wil schaalgrootte bereiken en daardoor voldoende inkomsten binnenhalen om zowel een goede service als een lage premie te kunnen bieden.

Check na een jaar

Als jouw verzekeringen een jaar lopen stuurt Surebird je een e-mail om je te attenderen op het feit dat er een jaar voorbij is en je je verzekeringen opnieuw kunt checken. Er kan namelijk iets in je persoonlijke situatie gewijzigd zijn, maar ook zeker aan de voorwaarden en premies van je verzekeringen. Heel slim dus om hier jaarlijks naar te (laten) kijken en Surebird maakt je dit wel heel makkelijk. Zo ben je altijd goed verzekerd en betaal je nooit meer te veel.

Schade-afhandeling

Bij het afsluiten van verzekeringen via Surebird maak je een persoonlijke inlogomgeving aan op het platform van Surebird. Hier kun je precies zien hoe en waar je verzekerd bent. In geval van schade is Surebird jouw directe aanspreekpunt en komt Surebird op voor jouw belang.

Hoe sluit je de verzekeringen af?

Je gaat naar Surebird.nl en vinkt aan welke verzekeringen interessant zijn voor jou. Op dit moment is het mogelijk om de meest gangbare particuliere verzekeringen af te sluiten: woonhuis-, aansprakelijkheids-, reis-, rechtbijstands- en autoverzekering. Het platform is nog in ontwikkeling dus binnenkort worden hier nog andere verzekeringen aan toegevoegd. Denk hierbij aan een fiets- of dierenverzekering.

Je vult de uitgebreide vragenlijsten in. Als het om een aantal verzekeringen gaat voelt dit als een flinke klus. In werkelijkheid ben je er met tien minuten doorheen. Surebird vraagt goed door zodat de best passende verzekering aan je getoond kan worden.

Nadat je de vragenlijst doorlopen hebt krijg je meteen een aanbod op je scherm gepresenteerd. Je ziet precies waaruit het pakket bestaat; per verzekering zie je de verzekeraar en de maandelijkse premie.

Tot slot worden de maandelijkse servicekosten getoond. Dit is een vast bedrag, onafhankelijk van het aantal verzekeringen dat je afsluit. Door deze kosten is het het meest interessant om je hele verzekeringspakket ineens te vergelijken via Surebird en dat niet in meerdere delen te doen.

Als je akkoord gaat met het aanbod klik je op ‘afsluiten’ en worden de nieuwe verzekeringen voor je afgesloten. Binnenkort kun je aangeven dat je lopende verzekeringen automatisch opgezegd worden, maar op dit moment is dat nog niet zo. Zorg er dus voor dat je dit zelf in orde maakt om dubbele kosten te voorkomen. Surebird compenseert. Verzekeringen meestal per dag opzegbaar. Soms nog een jaar.

Conclusie

Surebird is een heel interessante nieuwkomer in verzekeringsland die je digitaal ontzorgt tegen lage kosten. De moeite van het bekijken waard!

 

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Surebird. Uiteraard is de inhoud 100% Financequeen.nl.

Hi, ik ben Sabine

Ik ben van jongs af aan gefascineerd door persoonlijke financiën. Hoe kun je slimmer met je geld omgaan en waarom maken mensen bepaalde keuzes zijn vragen die me altijd blijven interesseren. Toen ik bij ING ging werken leerde ik alle theorie over sparen, beleggen, hypotheken en verzekeren. En kon ik de hele dag met klanten over mijn favoriete onderwerp praten; FINANCIEN!

Op financequeen.nl geef ik inzicht om op slimme manieren met geld om te gaan op het gebied van besparen, het vergroten van je inkomen en vermogensopbouw.

Ook deel ik daar mijn ontdekkingstocht naar simpele manieren om je leven duurzamer in te richten. Dus niet; je mag nooit meer vliegen, maar wel; is er een alternatief voor het kopen van een nieuw product of kun je een duurzamere keuze maken? Het mooie is dat dat vaak hand in hand blijkt te gaan met geld besparen.

Volg Finance Queen

Wil je meer Financequeen?

Volg Financequeen op Instagram, Facebook of Pinterest.
Word lid van de online community van Financequeen of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Finance Queen

Het platform met inzicht om op slimme manieren met geld om te gaan op het gebied van besparen, het vergroten van je inkomen en vermogensopbouw.

Privacy statement
Disclaimer
Favorieten

Bedrijfsgegevens Financequeen.nl

Jan de Beijerhof 28
1191 EP Ouderkerk aan de Amstel
sabine@financequeen.nl
Kvk-nummer: 81113544

Volg Finance Queen