Tijdelijke actie: 125 euro gratis bij openen beleggingsrekening

Ik heb een leuke actie gespot waarbij je tot 125 euro gratis tegoed krijgt bij het openen van een beleggingsrekening. Uiteraard zitten hier wat voorwaarden aan. Die leg ik je klip en klaar uit in deze blog zodat je precies weet wat de (on)mogelijkheden zijn. En het zorgt er natuurlijk voor dat je het niet net verkeerd doet en alsnog die bonus van 125 euro misloopt.

Waar krijg je de bonus van 125 euro?

Deze actie loopt bij Centraal Beheer. Een partij die je waarschijnlijk eerder kent als verzekeraar dan als beleggingspartij. Maar
Centraal Beheer heeft een bankvergunning en biedt dus ook beleggingsrekeningen aan. Om meer mensen te verleiden een beleggingsrekening te openen biedt Centraal Beheer twee tijdelijke acties.

Wat houden de twee acties in?

De eerste actie houdt in dat je 65 euro ontvangt als je een beleggingsrekening opent en daar 500 euro op stort. Je moet het geld minimaal vier maanden in je account laten staan om in aanmerking te komen voor deze bonus. Dat is een rendement van 13%!

Bij de tweede actie krijg je 60 euro bonus als je óók start met periodiek beleggen. Je moet 500 euro gestort hebben om gebruik te maken van de eerste actie. Daarnaast kun je ervoor kiezen om aan actie 2 mee te doen.
Je kunt dus wel alleen aan actie 1 meedoen, maar actie 2 gaat niet zonder deelname aan actie 1. De periodieke inleg doe je met minimaal 50 euro per maand voor een periode van minimaal 6 maanden.

Let op: onderaan dit artikel staan alle kleine lettertjes en voorwaarden uitgelegd. De grote lijnen staan hierboven, maar het zou toch zonde zijn als je net niet in aanmerking komt voor de actie omdat je een klein foutje maakt.

Is Centraal Beheer een goede partij?

Ok, tot zover de actie. Moet je daar nou wel aan beginnen, beleggen bij Centraal Beheer? Laat ik voorop stellen dat ik trouw blijf aan Brand New Day. Daar heb ik een paar redenen voor die ik je zal toelichten.

Centraal Beheer is, net als Brand New Day, een gerenommeerde partij. Je hoeft niet bang te zijn voor schimmige constructies. Maar het is natuurlijk wel belangrijk dat je weet waar je voor kiest.

Wat houdt beleggen bij Centraal Beheer in?

Centraal Beheer biedt zeven verschillende fondsen aan: vier mixfondsen, twee obligatiefondsen en één aandelenfonds. Wil je meer lezen over indexfondsen, lees dan deze blog.

De mixfondsen hebben een combinatie van aandelen en obligaties met 4 verschillende profielen: voorzichtig, gemiddeld, ambitieus en zeer ambitieus. Brand New Day werkt met 5 risicoprofielen: zeer defensief, defensief, neutraal, offensief en zeer offensief.

Hoe ambitieuzer (bij Brand New Day offensiever genoemd) het fonds, hoe groter het percentage aandelen ten opzichte van obligaties is. Je kunt ook kiezen voor het aandelenfonds, het staatsobligatiefonds of het bedrijfsobligatiefonds. Meer informatie over de fondsen van Centraal Beheer vind je hier. In deze blog lees je alles over de risicoprofielen van Brand New Day.

Lees ook eens: Wat is het verschil tussen Meesman en Brand New Day?

Wat zijn de kosten van beleggen bij Centraal Beheer?

Beleggen kost geld, daar kom je helaas niet onderuit. De kosten van Centraal Beheer zijn als volgt:

Je betaalt 0,3% aankoopkosten per keer. Het maakt daarbij niet uit voor welk fonds je kiest. Voor een inleg van 500 euro ben je dus 1,50 euro aankoopkosten kwijt. De inleg van 50 euro per maand kost je 15 cent per keer.

Daarnaast betaal je lopende kosten per jaar. Die kosten verschillen per fonds en variëren van 0,22% voor het Staatsobligatiefonds tot 0,6% voor de mixfondsen.

Voor je waarde van 500 euro betaal je dus €1,10 tot €3 kosten per jaar.

En voor je 50 euro per maand ben je €0,11 tot €0,30 per jaar kwijt. Als je 6x €50 inlegt om te kunnen profiteren van de tweede actie ben je dus €0,66 tot €1,80 kwijt voor deel dat je bovenop de inleg van 500 euro doet.

Als je switcht tussen fondsen betaal je bij Centraal Beheer een op- of afslag. Hoeveel dit precies is verschilt per fonds, maar ligt tussen 0 en 0,59%. Het is dus goed om dit te checken als je hier actief mee aan de slag wil gaan.Hoe verhouden deze kosten zich tot Brand New Day?

De kosten van Brand New Day verschillen op een paar punten van elkaar. Voor pensioenbeleggen zijn de kosten bijvoorbeeld iets hoger dan van vrij beleggen. En ook als je zelf een portefeuille van fondsen samen wil stellen zijn de kosten anders.

De modelportefeuilles van Brand New Day zijn het meest vergelijkbaar met de fondsen van Centraal Beheer. In dat geval betaal je bij Brand New Day 0,34% servicekosten per jaar + 0,15-0,17% fondskosten per jaar. Bij Brand New Day betaal je geen kosten als je naar een ander risicoprofiel verschuift en ook geen aan- en verkoopkosten. In deze blog lees je precies hoe de kosten van Brand New Day opgebouwd zijn.

En dan het belangrijkste: hoe is het rendement van Centraal Beheer?

Tsja, dat is een lastige. Het lastige hieraan is dat er van Centraal Beheer nog geen lange historie bekend is. De paar jaar die wel bekend zijn kenden flinke ups en downs door corona en de opleving daarna. Dit gemiddelde zegt dus nog niet zo heel veel.
Het gemiddelde rendement van het wereldwijde aandelenfonds
van de afgelopen jaren was 4,69%. Als je dat vergelijkt met Brand New Day profiel zeer offensief, dat ook voor 100% uit aandelen bestaat, was het resultaat 5,71%.
Het gemiddelde van slechts enkele jaren zegt niet zoveel. Het langjarige rendement van Brand New Day als je 100% in aandelen belegt is 7,44% gemiddeld per jaar.

Centraal Beheer is niet heel duidelijk over de rendementen. Dit is een van de redenen waarom ik in mijn blogs over Brand New Day altijd schrijf dat de partij zo lekker no nonsense is. Daar hoort duidelijkheid over de rendementen zeker bij. Want dat is wat je wil weten als klant.

Welke fondsen koos ik?

Hoewel ik normaliter een groot voorstander ben van offensief beleggen en voornamelijk voor de lange termijn beleg is dat in dit geval anders. Ik start voornamelijk omdat
Centraal Beheer een aantrekkelijke actie aanbiedt. Of ik hier lang blijf beleggen betwijfel ik en dus is mijn horizon maar kort.
Ik koos voor het obligatiefondsen omdat dit de meest defensieve (voorzichtige) fondsen zijn. De koersen schommelen naar verwachting minder dan bij de fondsen met meer aandelen. Bovendien zijn de kosten van dit fonds het laagst.
De eenmalige inleg van 500 euro belegde ik in het Staatsobligatiefonds en de periodieke inleg van 50 euro per maand wordt geïnvesteerd in het Bedrijfsobligatiefonds.

Het kan zijn dat ik verlies maak met deze beleggingen, maar door de bonus van 125 euro moet het wel héél gek lopen wil ik verlies maken op mijn totale inleg. Ik heb een reminder in mijn agenda gezet als de actie afgelopen is en besluit tegen die tijd wat ik met mijn inleg ga doen.

Aanmelden

Het aanmelden voor deze actie is maar 5 minuten werk. Handig als je een legitimatiebewijs bij de hand houdt.

  • Je deelt je gegevens via IDIN. De meeste grote banken in Nederland bieden dit aan. Als jouw bank niet aangesloten is bij IDIN lijkt het niet mogelijk om een rekening te openen.
  • Je ontvangt direct een mail om alvast account te openen
  • De bank controleert vervolgens jouw aanvraag. Zelf kreeg ik al na een paar minuten de bevestiging dat mijn account goedgekeurd was.
  • Je logt in op je persoonlijke omgeving van Centraal Beheer. Daar betaal je via iDeal 500 euro voor de eerste actie. Ook maak je hier je keuze voor de periodieke overboeking. Je kiest in welke fond(en) jouw geld belegd wordt. Let op dat je nog wel een overboeking in moet stellen in internetbankieren van jouw eigen bank!

De kleine lettertjes

Besluit je een rekening te openen, lees deze ‘kleine lettertjes’ dan goed door zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Voor beide acties geldt dat je niet eerder een beleggingsrekening mag hebben gehad bij
Centraal Beheer. Er worden kosten gerekend om te beleggen. Dit zijn enkele euro’s als je de minimum-bedragen inlegt om gebruik te kunnen maken van deze actie. Zie de uitleg eerder in dit artikel.

Actie 1, 500 euro inleg

Deze actie loopt tot en met 31 december 2024.
Na het openen van de rekening stort je uiterlijk binnen 14 dagen de 500 euro.
Je ontvangt de vergoeding als je jouw 500 euro inleg minimaal 4 maanden laat staan. Na afloop van die 4 maanden duurt het maximaal zes weken tot de bonus van 65 euro in je account wordt gestort.
Je legt je geld in via Ideal.

Actie 2, 6 maanden periodieke inleg

Deze actie loopt tot 30 juni 2024.
Je legt 6 maanden lang minimaal 50 euro per maand in.
Dit stel je in als een periodieke overboeking binnen 14 dagen na openen van de rekening.
Je kunt alléén van deze actie gebruik maken als je ook gebruik maakt van actie 1. Je stort dus eenmalig 500 euro + 6 maanden lang 50 euro per maand. Hogere bedragen mogen natuurlijk.
Je stelt de Fondsverdeler in in je persoonlijke Centraal Beheer-omgeving. Daarmee wordt bepaald in welke fondsen jouw inleg terecht komt.
Je ontvangt 60 euro bonus als je 6 maanden lang minimaal 50 euro per maand inlegt en tussentijds geen geld opneemt.
Deze bonus ontvang je uiterlijk 6 weken na je 6e periodieke inleg.
Let op: je moet de overboeking zelf instellen in je bankomgeving. Je stelt in je account van Centraal Beheer in dat je een periodieke overboeking wil doen en in welke fond(en) je dit geld wil beleggen. Vervolgens stel je in de app van je betaalrekening in dat er maandelijks 50 euro overgemaakt wordt. Je kunt daar ook meteen een einddatum invoeren zodat je zeker weet dat je niet onnodig lang blijft inleggen!

Mijn rendement na afloop

Inmiddels heb ik de rekening weer opgezegd nadat ik het bonussen ontving. Naast de 125 euro maakte ik nog meer rendement; je leest er alles over in deze blog.

Disclaimer

Deze blog is op eigen initiatief geschreven en is geen samenwerking met de genoemde partijen in dit artikel. Wel worden affiliatelinks gebruikt waardoor Financequeen mogelijk een vergoeding ontvangt.

Hi, ik ben Sabine

Ik ben van jongs af aan gefascineerd door persoonlijke financiën. Hoe kun je slimmer met je geld omgaan en waarom maken mensen bepaalde keuzes zijn vragen die me altijd blijven interesseren. Toen ik bij ING ging werken leerde ik alle theorie over sparen, beleggen, hypotheken en verzekeren. En kon ik de hele dag met klanten over mijn favoriete onderwerp praten; FINANCIEN!

Op financequeen.nl geef ik inzicht om op slimme manieren met geld om te gaan op het gebied van besparen, het vergroten van je inkomen en vermogensopbouw.

Ook deel ik daar mijn ontdekkingstocht naar simpele manieren om je leven duurzamer in te richten. Dus niet; je mag nooit meer vliegen, maar wel; is er een alternatief voor het kopen van een nieuw product of kun je een duurzamere keuze maken? Het mooie is dat dat vaak hand in hand blijkt te gaan met geld besparen.

Volg Finance Queen

Finance Queen

Het platform met inzicht om op slimme manieren met geld om te gaan op het gebied van besparen, het vergroten van je inkomen en vermogensopbouw.

Privacy statement
Disclaimer
Favorieten

Bedrijfsgegevens Financequeen.nl

Jan de Beijerhof 28
1191 EP Ouderkerk aan de Amstel
sabine@financequeen.nl
Kvk-nummer: 81113544

Volg Finance Queen