Tijdelijke actie: één gram goud gratis

Beleggen in edelmetalen zoals goud en zilver is hot. En dat is niet zo gek als je kijkt naar het rendement van de afgelopen 21 jaar. En deze week is het extra interessant om in goud of zilver te investeren want bij een inleg van 100 euro krijg je één gram goud, ter waarde van 61 euro, gratis!

Hoe werkt deze actie

Tijdens de actieperiode, tot en met 6 november 2023, open je een rekening via deze link. Je koopt in deze periode voor 100 euro edelmetaal. Dit kan goud, zilver of platina zijn. Uiterlijk binnen 30 dagen ontvang je één gram goud, ter waarde van ongeveer 61 euro, in je account. Je zit nergens aan vast en kunt het geld op elk moment weer opnemen.

Waarom investeren in edelmetaal?

Op dit moment is het natuurlijk extra interessant om in edelmetaal te investeren vanwege de actie waarbij je één gram goud gratis krijgt. Maar daarnaast zijn er nog andere redenen:

 • Centrale banken kopen al jaren goud. In 2022 zelfs een record.
 • De Nederlandsche Bank koopt goud als ‘vertrouwensanker’.
 • Goud is schaars.
 • Sinds 2001 heeft goud een gemiddeld rendement van 9% per jaar

En zilver dan?

 • Ook zilver is schaars
 • Alles wat een aan/uit knop heeft bevat zilver. Het wordt onder andere gebruikt in laptops, sieraden, telefoons, zonnepanelen en elektrische auto’s.
 • Zilver heeft sinds 2001 een gemiddeld rendement van 10,1% per jaar

Omdat het rendement van platina niet zo geweldig is geweest, laat ik die buiten beschouwing en bespreek ik vanaf nu alleen goud en zilver.

Lees ook eens: Beleggen in goud: dit zijn de voordelen

De kosten

Beleggen kost altijd geld en dat is bij beleggen in edelmetalen niet anders. Sterker nog, omdat het in dit geval om de fysieke aankoop van edelmetaal gaat, zijn de kosten hoger dan bijvoorbeeld bij indexbeleggen.
Jouw goud of zilver wordt opgeslagen in een kluis in Amsterdam, Frankfurt of Zürich. Op zich maakt het niet uit voor welke stad je kiest, op elke plek wordt jouw edelmetaal veilig en verzekerd opgeslagen.
Wél zijn er verschillen in tarief en BTW. Bekijk onderstaand overzicht daarom goed.

overzicht kosten Gold Republic

Je ziet dat er voor goud geen enkel verschil in kosten is tussen de verschillende steden. Voor zilver is dat wel het geval. Omdat zilver gebruikt wordt als grondstof voor de industrie moet hier in Nederland BTW over betaald worden, terwijl dat bij opslag in Duitsland of Zwitserland niet het geval is. Daarentegen betaal je in die landen wel 9 euro per kilo aan handelingskosten.
Als je 100 euro investeert in zilver, wat het minimale bedrag is om één gram goud gratis te ontvangen, bedragen de handelingskosten 1,42 euro.

Uitleg van deze berekening

De handelingskosten van één kilo zilver bedragen 9 euro, in Frankfurt en Zürich. Als je 100 euro investeert koop je 157,98 gram zilver (prijspeil 7-3-2023) 1000 gram zilver kost 9 euro aan handelingskosten, 157,98 gram zilver kost dus 1,42 euro aan handelingskosten.

Als je 100 euro zilver in Amsterdam opslaat betaal je 21% BTW en dus zijn je kosten dan 21 euro. Het is in alle gevallen goedkoper om zilver in het buitenland op te slaan omdat je in Nederland 21% BTW betaalt.

Kun je beter zilver of goud kopen?

Dat is een vraag waar niemand helaas het antwoord op weet. Los van je eigen gevoel en/of verwachting geef ik je een paar overwegingen om voor goud óf zilver te kiezen. Je kunt voor zilver kiezen omdat je nu een gram goud gratis krijgt. Dan beleg je direct in beide edelmetalen, wat goed is voor de spreiding. Aan de andere kant brengt investeren in goud minder kosten met zich mee dan investeren in zilver.

Over Gold Republic

Gold Republic is een betrouwbare partij die als eerste edelmetaalverkoper ooit een AFM-vergunning kreeg. Ze zijn de specialist op het gebied van het verhandelen en opslaan van edelmetalen.

Voordelen Gold Republic

 • Betrouwbaar door de AFM-vergunning
 • Veilig omdat de edelmetalen veilig en verzekerd worden opgeslagen op verschillende locaties
 • Je krijgt het juridische eigendom van de edelmetalen die je koopt
 • Flexibel omdat je op elk moment van de dag goud en zilver kunt kopen en verkopen.

Conclusie

Is beleggen in edelmetalen nu de heilige graal? Ik ga het zelf ervaren de komende tijd. De rendementen zijn mooi, de kosten daarentegen hoger dan indexbeleggen. Door de mooie actie met één gram goud gratis is dit een perfect moment om uit te proberen of investeren in edelmetalen interessant voor je is. Met een rendement van 61% (de kosten moeten hier nog wel vanaf, dus het werkelijke rendement ligt enkele procenten lager) kun je je hier geen buil aan vallen. Ik ga het in ieder geval proberen en we gaan zien hoe enthousiast ik word en wat de toekomst brengt.

De voorwaarden nog eens op een rijtje

 • Je opent een rekening via deze link.
 • Je bent een nieuwe klant.
 • Na ongeveer een maand ontvang je de gratis gram goud in je account.
 • De uiterste datum om mee te doen aan deze actie is 6 november. Omdat jouw gegevens handmatig gevalideerd moeten worden raad ik je aan om 5 november als deadline aan te houden.
 • Je zit nergens aan vast en kunt je account op elk moment sluiten.

Disclaimer

In dit artikel worden affiliatelinks gebruikt. Dit betekent dat Financequeen een vergoeding krijgt op het moment dat jij gebruik maakt van deze actie.

Hi, ik ben Sabine

Ik ben van jongs af aan gefascineerd door persoonlijke financiën. Hoe kun je slimmer met je geld omgaan en waarom maken mensen bepaalde keuzes zijn vragen die me altijd blijven interesseren. Toen ik bij ING ging werken leerde ik alle theorie over sparen, beleggen, hypotheken en verzekeren. En kon ik de hele dag met klanten over mijn favoriete onderwerp praten; FINANCIEN!

Op financequeen.nl geef ik inzicht om op slimme manieren met geld om te gaan op het gebied van besparen, het vergroten van je inkomen en vermogensopbouw.

Ook deel ik daar mijn ontdekkingstocht naar simpele manieren om je leven duurzamer in te richten. Dus niet; je mag nooit meer vliegen, maar wel; is er een alternatief voor het kopen van een nieuw product of kun je een duurzamere keuze maken? Het mooie is dat dat vaak hand in hand blijkt te gaan met geld besparen.

Volg Finance Queen

Wil je meer Financequeen?

Volg Financequeen op Instagram, Facebook of Pinterest.
Word lid van de online community van Financequeen of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Finance Queen

Het platform met inzicht om op slimme manieren met geld om te gaan op het gebied van besparen, het vergroten van je inkomen en vermogensopbouw.

Privacy statement
Disclaimer
Favorieten

Bedrijfsgegevens Financequeen.nl

Jan de Beijerhof 28
1191 EP Ouderkerk aan de Amstel
sabine@financequeen.nl
Kvk-nummer: 81113544

Volg Finance Queen