Verbeter je financiële situatie met de kaasschaafmethode

Wil je je financiële situatie verbeteren en meer grip krijgen op je uitgaven? Dan kan de kaasschaafmethode een effectieve methode zijn om dit te bereiken. De kaasschaafmethode houdt in dat je kleine veranderingen aanbrengt in je uitgaven op verschillende gebieden, zoals boodschappen, vaste lasten en andere kleine uitgaven. We geven je hier enkele praktische tips om je financiële situatie te verbeteren met behulp van de kaasschaafmethode.

Minder geld uitgeven aan boodschappen

De boodschappen zijn een van de grootste kostenposten in het huishoudbudget. Gelukkig zijn er verschillende manieren om hierop te besparen.
Om te beginnen is het belangrijk nooit zonder boodschappenlijstje op pad te gaan en je hieraan te houden. Dit voorkomt impulsaankopen en zorgt ervoor dat je alleen dingen koopt die je écht nodig hebt. Voorkom ook dat je met honger op pad gaat, want als je trek hebt is het extra verleidelijk om lekkere dingen mee te nemen, die je eigenlijk niet nodig hebt.
Daarnaast kun je gebruikmaken van afgeprijsde producten die de houdbaarheidsdatum naderen, groot inkopen en voor meerdere dagen tegelijk koken. Ook kun je besparen door minder vaak uit eten te gaan of eten te bestellen en vaker zelf te koken, wat over het algemeen stukken goedkoper is.

Vaste lasten verlagen

Naast boodschappen vormen vaste lasten een belangrijk onderdeel van je maandelijkse uitgaven. Om je financiële situatie te verbeteren, is het slim om je vaste lasten eens kritisch onder de loep te nemen. Vergelijk bijvoorbeeld energieleveranciers om te kijken of je kunt besparen op je energierekening.
Kijk ook naar andere abonnementen, zoals telefoon- en televisie abonnementen en bepaal of je goedkopere opties kunt vinden die nog steeds aan je behoeften voldoen. Soms kan één telefoontje al genoeg zijn om enkele tientjes per maand te besparen.

Kleine dingen schrappen

Soms zijn het juist de kleine uitgaven die onopgemerkt een groot deel van je budget in beslag nemen. Het kan de moeite waard zijn om je dagelijkse uitgaven eens goed te bekijken en te bepalen waar je op kunt bezuinigen.
Denk bijvoorbeeld aan die dagelijkse koffie onderweg, het kopen van een lunch in plaats van deze zelf mee te nemen, of het verminderen van je impulsieve online aankopen. Door bewust te worden van deze kleine uitgaven en ze te verminderen, zal je al snel merken dat je meer geld overhoudt aan het einde van de maand.

Banner 728x90

Verzekeringscheck

Een belangrijke manier om je financiële situatie te verbeteren is het evalueren van je verzekeringspolissen. Verzekeringspremies kunnen vaak aanzienlijk variëren tussen verschillende aanbieders. Het is daarom belangrijk om de tijd te nemen om je huidige verzekeringen eens onder de loep te nemen en ze te vergelijken met andere aanbieders, om te zien of je kunt besparen.
Vind je het lastig dit zelf uit te zoeken? Nando, oud-collega van Sabine, kan een verzekeringscheck voor je uitvoeren, zodat je niet zelf alles uit hoeft te zoeken.

Kortingscodes en aanbiedingen

Tot slot kan het gebruik van kortingscodes en aanbiedingen een makkelijke manier zijn om veel geld te besparen. Voordat je een aankoop doet, zoek je online naar kortingscodes die je kunt gebruiken bij het afrekenen. Daarnaast kun je je inschrijven voor nieuwsbrieven van je favoriete winkels om op de hoogte te blijven van aanbiedingen en acties. Let dan wel op dat je niet juist meer gaat uitgeven door die verleidelijke nieuwsbrieven 😉
Bij het online shoppen kun je heel vaak extra korting regelen, bovenop aanbiedingen!, door cadeaubonnen met korting te kopen via Wissel.nl.

Door de kaasschaafmethode toe te passen en kleine veranderingen aan te brengen in je uitgavenpatroon, kun je je financiële situatie aanzienlijk verbeteren. Door bewust om te gaan met je boodschappen, vaste lasten en kleine dagelijkse uitgaven, kun je geld besparen en meer controle krijgen over je budget. Op deze manier hoef je niet in te leveren op dat wat je gewend bent, maar blijft er aan het eind van de maand wél wat meer geld over!

Disclaimer

Dit artikel bevat affiliatelinks waardoor Financequeen mogelijk een vergoeding ontvangt als je op die link klikt. Uiteraard heb jij hier geen nadeel van.

Deze blogs vind je vast ook interessant

10 tips om te besparen op boodschappen
Wat is Woolsocks en hoe kun je er geld mee verdienen?
Direct starten: beleggen met kleine bedragen
Cashback, wat is dat eigenlijk?

Over Lydia

Lydia is makelaar van beroep en heeft twee jonge kinderen. Daarnaast werkt zij als tekstschrijver en belegt zij samen met haar man in vastgoed, ETF’s en aandelen met als doel het behalen van financiële vrijheid. Ze heeft dus een passie voor financiën en voor vastgoed, en ze deelt haar kennis graag met anderen! De andere blogs van Lydia vind je hier.

Wil je meer Financequeen of Financequeen supporten?

Vind je Financequeen leuk en wil je ons op eenvoudige wijze supporten? De blogs bevatten geregeld affiliatelinks. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvangt Financequeen een kleine commissie. Uiteraard heb jij hier geen nadeel van. Ook kun je onze partnerlink gebruiken als je iets bij bol.com wilt bestellen. Alvast heel erg dank hiervoor!

Volg Financequeen op Instagram, Facebook of Pinterest.
Word lid van de online community van Financequeen of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Hi, ik ben Sabine

Ik ben van jongs af aan gefascineerd door persoonlijke financiën. Hoe kun je slimmer met je geld omgaan en waarom maken mensen bepaalde keuzes zijn vragen die me altijd blijven interesseren. Toen ik bij ING ging werken leerde ik alle theorie over sparen, beleggen, hypotheken en verzekeren. En kon ik de hele dag met klanten over mijn favoriete onderwerp praten; FINANCIEN!

Op financequeen.nl geef ik inzicht om op slimme manieren met geld om te gaan op het gebied van besparen, het vergroten van je inkomen en vermogensopbouw.

Ook deel ik daar mijn ontdekkingstocht naar simpele manieren om je leven duurzamer in te richten. Dus niet; je mag nooit meer vliegen, maar wel; is er een alternatief voor het kopen van een nieuw product of kun je een duurzamere keuze maken? Het mooie is dat dat vaak hand in hand blijkt te gaan met geld besparen.

Volg Finance Queen

Finance Queen

Het platform met inzicht om op slimme manieren met geld om te gaan op het gebied van besparen, het vergroten van je inkomen en vermogensopbouw.

Privacy statement
Disclaimer
Favorieten

Bedrijfsgegevens Financequeen.nl

Jan de Beijerhof 28
1191 EP Ouderkerk aan de Amstel
sabine@financequeen.nl
Kvk-nummer: 81113544

Volg Finance Queen