Waar moet je op letten bij het huren van een auto?

Een huurauto geeft je de ultieme vrijheid op vakantie. Je kunt gaan en staan waar je maar wil en je bestemming ontdekken in plaats van rond te blijven hangen bij je hotel of vakantiehuisje. Bovendien is een huurauto veel flexibeler en sneller dan het openbaar vervoer, als dat al beschikbaar is op de plaats van je bestemming. En ga je wat verder weg een roadtrip maken, in Amerika bijvoorbeeld, dan is het huren van een auto zelfs noodzakelijk. Maar waar moet je nu eigenlijk op letten bij het huren van een auto?

Wat voor auto heb je nodig?

Als je een auto gaat huren moet je eerst bepalen wat voor auto je wil gaan huren. Je kunt klakkeloos voor de goedkoopste of juist de mooiste of duurste gaan, maar het wil zeker niet zeggen dat dat voor jou ook de beste keuze is. Het is belangrijk om even goed na te denken wat wel en niet praktisch is en daar je keuze op te baseren.
Om te beginnen kijk je naar je reisgezelschap. Reis je met zijn tweeën, met kleine kinderen of met pubers of een ander stel? Het is belangrijk dat je genoeg zitplaatsen hebt voor iedereen. Daarnaast moet je ook al je bagage nog eens kwijt kunnen. Met vier volwassenen op roadtrip heb je heel wat meer bagageruimte nodig dan wanneer je met zijn tweeën bent en heel de vakantie in dezelfde accommodatie slaapt en van daaruit uitstapjes wil gaan maken.
Dan zijn er nog de opties waar je naar kunt kijken. Is airco noodzakelijk, of ga je niet naar een warme bestemming? Of het andere uiterste: verwacht je door de sneeuw te gaan rijden, dan zijn winterbanden of sneeuwkettingen misschien wel noodzakelijk. Ook kinderstoeltjes en een navigatiesysteem kunt je vaak tegen een meerprijs vooraf erbij huren.
Als je vlakbij de luchthaven verblijft kun je er ook voor kiezen om een kleine auto te huren en een deel van het gezelschap met een taxi naar de accommodatie te laten reizen. Zonde om de hele vakantie in een dure grote auto rond te rijden terwijl die alleen nodig is voor de bagage.

auto huren

Wie gaat de auto besturen?

In de meeste gevallen moet je extra betalen voor een tweede of derde bestuurder. Het is dus zinvol om vooraf na te denken over wie de huurauto gaat besturen. Ook kun je jezelf afvragen of het nodig is om een extra bestuurder bij te boeken, en of dat de meerprijs wel echt waard is. Het is zonde om extra geld uit te geven aan een tweede bestuurder, als het helemaal niet zeker is of deze persoon ook gaat rijden natuurlijk.

Wat is er allemaal inbegrepen?

Elke autoverhuurder hanteert zo zijn eigen regels. Het is belangrijk dat je vooraf weet wat er wel en niet inbegrepen is. Mag je een ongelimiteerd aantal kilometers rijden, moet je de huurauto inleveren met een volle tank en mag je met je huurauto ook eventuele landsgrenzen over? Stuk voor stuk zijn die belangrijke vragen, die voor een hoop problemen kunnen zorgen als je vooraf niet op de hoogte bent van het antwoord. Zorg dus dat je goed uitzoekt wat er allemaal is inbegrepen en wat de voorwaarden zijn.

Gedoe en kleine lettertjes voorkomen

Het huren van een auto is zeker niet zonder risico’s. Je zult niet de eerste zijn die problemen krijgt met een schade of autopech. Ook wordt er nogal eens een extra verzekering aangesmeerd, die je misschien eigenlijk helemaal niet nodig hebt. Met slimme verkooptrucs weten de medewerkers je te overtuigen deze toch af te sluiten.
Door een auto te huren via een betrouwbare partij, zoals Easyterra bijvoorbeeld, kun erop rekenen dat alles is in begrepen en dat je niet voor vervelende verrassingen komt te staan. Wie kent niet het gedoe met verzekeringen die je verplicht moet afsluiten op het moment dat je bij de balie van de autoverhuur staat?
Easyterra biedt een hele goede, wereldwijde dekking, een laagste prijsgarantie én je kunt er tot 48 uur van tevoren gratis annuleren. Zij werken samen met bekende autoverhuurbedrijven, waardoor je op heel veel locaties via hen een auto kunt huren.

Deze blogs vind je vast ook interessant

9x besparen op vakantie
10 slimme dingen om met je vakantiegeld te doen
Zo check je of je voldoende pensioen hebt
7 vragen over indexbeleggen beantwoord

Disclaimer

In dit artikel worden affiliatelinks gebruikt waarvoor Financequeen mogelijk een vergoeding ontvangt.

Wil je meer Financequeen?

Volg Financequeen op Instagram, Facebook of Pinterest.
Word lid van de online community van Financequeen of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Over Lydia

Lydia is makelaar van beroep en heeft twee jonge kinderen. Daarnaast werkt zij als tekstschrijver en belegt zij samen met haar man in vastgoed, ETF’s en aandelen met als doel het behalen van financiële vrijheid. Ze heeft dus een passie voor financiën en voor vastgoed, en ze deelt haar kennis graag met anderen! De andere blogs van Lydia vind je hier.

Hi, ik ben Sabine

Ik ben van jongs af aan gefascineerd door persoonlijke financiën. Hoe kun je slimmer met je geld omgaan en waarom maken mensen bepaalde keuzes zijn vragen die me altijd blijven interesseren. Toen ik bij ING ging werken leerde ik alle theorie over sparen, beleggen, hypotheken en verzekeren. En kon ik de hele dag met klanten over mijn favoriete onderwerp praten; FINANCIEN!

Op financequeen.nl geef ik inzicht om op slimme manieren met geld om te gaan op het gebied van besparen, het vergroten van je inkomen en vermogensopbouw.

Ook deel ik daar mijn ontdekkingstocht naar simpele manieren om je leven duurzamer in te richten. Dus niet; je mag nooit meer vliegen, maar wel; is er een alternatief voor het kopen van een nieuw product of kun je een duurzamere keuze maken? Het mooie is dat dat vaak hand in hand blijkt te gaan met geld besparen.

Volg Finance Queen

Gratis inpaklijst
Gratis inpaklijst
Finance Queen

Het platform met inzicht om op slimme manieren met geld om te gaan op het gebied van besparen, het vergroten van je inkomen en vermogensopbouw.

Privacy statement
Disclaimer
Favorieten

Bedrijfsgegevens Financequeen.nl

Jan de Beijerhof 28
1191 EP Ouderkerk aan de Amstel
sabine@financequeen.nl
Kvk-nummer: 81113544

Volg Finance Queen