Wat is Woolsocks en hoe kun je er geld mee verdienen?

De laatste tijd zie je Woolsocks overal voorbij komen, maar wat is het nou? Is het weer de zoveelste websites waar je terecht kunt voor cashbackacties of biedt het meer voordelen? Ik ben op onderzoek uitgegaan en gebruik Woolsocks inmiddels al een aantal weken. Wat mijn bevindingen hiervan zijn, lees je in deze blog.

Wat is Woolsocks precies?

Woolsocks kun je net als een aantal andere websites gebruiken om een cashback te verdienen op jouw online aankopen. Het gaat als volgt: je gaat via jouw Woolsocksaccount naar de webshop waar je iets wil bestellen. Als dank dat je via deze weg iets bestelt, krijg je een cashback op jouw aankoopbedrag. Hoeveel dit is, verschilt per winkel. Dit principe ken je wellicht al wel, maar Woolsocks biedt nog meer voordelen! Daarnaast kun je de Woolsocks website bezoeken, maar voor extra gemak kun je ook de app downloaden. Je kunt hiermee 24/7 jouw cashbacks in de gaten houden. Ik voel een nieuwe hobby opkomen!

Automatische cashback

Een van de voordelen van Woolsocks is, is dat je ook cashback krijgt op aankopen in (sommige) fysieke winkels. Hoe? Via autorewards. Je kunt je rekening(en) koppelen in de app en op het moment dat je boodschappen haalt bij een deelnemende winkel, ontvang je een automatische cashback.
Het leuke is dat je direct 5 euro cashback krijgt over de afgelopen drie maanden op het moment dat je je bankrekening koppelt. Vervolgens kun je per maand tot 5 euro automatische cashback verdienen.  Er zijn honderden bekende winkels die meedoen aan deze autorewardregeling, denk aan Kruidvat, Praxis en Jumbo.

 

Banner 728x90

Abonnementen

Een ander voordeel van het koppelen van je rekeningen, is dat de app laat zien hoeveel abonnementskosten je hebt iedere maand. Zo zie ik dat mijn vaste abonnementskosten 918 euro zijn. Als je hierop klikt, zie je per abonnement hoeveel je iedere maand betaalt en hoeveel dit op jaarbasis is. Er zit ook een optie bij om je abonnement op te zeggen, dat is perfect om je uitgaven onder controle te krijgen en kan fungeren als digitaal kasboek!
Het gaat niet alleen om ‘Netflix’ abonnementen, hier vallen al jouw vaste lasten onder. Denk aan telefoonabonnementen, energie, verzekeringen, loterijen, sportschool. Je ziet dus in één oogopslag waar jouw zuurverdiende geld naartoe gaat. Althans, alleen de vaste lasten uiteraard. Wil je weten waar de rest blijft, dan moet je een ouderwets kasboek bijhouden.

Lees ook: 9 tips om te besparen op abonnementen

Is het veilig om je rekening te koppelen?

Misschien voelt het wat spannend om je rekening te koppelen, maar gelukkig kan dat in Nederland op een veilige manier. Via de wet PSD2 (Payment Services Directive) kun je derde partijen toegang geven tot jouw bankgegevens. Een bedrijf moet aan zéér strenge eisen voldoen om een vergunning van de Nederlandsche Bank te krijgen.
Bij de Nederlandsche Bank kun je checken of een bedrijf een vergunning heeft. Soms gaat dat indirect, zoals ook in dit geval. De vergunning is verstrekt aan Budget Bakers waar Woolsocks onder valt.
Door de strenge regelgeving zijn jouw gegevens als consument beschermd. Je moet elke drie maanden opnieuw toestemming tot jouw rekening geven. Deel uiteraard alleen je bankgegevens als je daar een goed gevoel bij hebt.

Conclusie

We kunnen wel tot de conclusie komen dat Woolsocks een iets uitgebreidere app is dan “normale” cashback-websites. Het is een leuke manier om op een passieve manier een klein zakcentje bij te verdienen. Daarnaast kun je nog extra geld besparen als je de app gebruikt om onnodige abonnementen op te zeggen. Ik ben fan!

Tiffany

Ik ben Tiffany, moeder van 2 kids en geld is mijn hobby. Teksten schrijven is één van mijn sidehustles en een grote hobby van mij. Op mijn Instagram account Geldkwebbel deel ik van alles over sidehustles en hoe jij een sidehuste creëert die bij jou past.
De andere blogs die Tiffany voor Financequeen schreef vind je hier.

Hi, ik ben Sabine

Ik ben van jongs af aan gefascineerd door persoonlijke financiën. Hoe kun je slimmer met je geld omgaan en waarom maken mensen bepaalde keuzes zijn vragen die me altijd blijven interesseren. Toen ik bij ING ging werken leerde ik alle theorie over sparen, beleggen, hypotheken en verzekeren. En kon ik de hele dag met klanten over mijn favoriete onderwerp praten; FINANCIEN!

Op financequeen.nl geef ik inzicht om op slimme manieren met geld om te gaan op het gebied van besparen, het vergroten van je inkomen en vermogensopbouw.

Ook deel ik daar mijn ontdekkingstocht naar simpele manieren om je leven duurzamer in te richten. Dus niet; je mag nooit meer vliegen, maar wel; is er een alternatief voor het kopen van een nieuw product of kun je een duurzamere keuze maken? Het mooie is dat dat vaak hand in hand blijkt te gaan met geld besparen.

Volg Finance Queen

Wil je meer Financequeen?

Volg Financequeen op Instagram, Facebook of Pinterest.
Word lid van de online community van Financequeen of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Finance Queen

Het platform met inzicht om op slimme manieren met geld om te gaan op het gebied van besparen, het vergroten van je inkomen en vermogensopbouw.

Privacy statement
Disclaimer
Favorieten

Bedrijfsgegevens Financequeen.nl

Jan de Beijerhof 28
1191 EP Ouderkerk aan de Amstel
sabine@financequeen.nl
Kvk-nummer: 81113544

Volg Finance Queen