Zo bespaar je op energie in de zomer

Energie besparen in de zomer, kan dat eigenlijk wel? In de zomer gebruik je al een stuk minder energie dan in de winter, dus in de zomer zijn we vaak niet zo bezig met energie besparen als in de winter. Toch is ook de zomer juist een heel goed moment om op een makkelijke manier energie te besparen.
Energie besparen in de zomer kost je minder moeite dan in de winter, maar het levert je net zo goed een leukere eindafrekening op. Daarom volgen hier wat tips om juist in de zomer nog wat extra energie te besparen.

Ventilator of airco?

Een mobiele airco verbruikt 20x meer energie dan een ventilator! Bij een stroomprijs van 70 cent per kwh kost het je zoveel:

8 uur ventilator: verbruik 0,4 kwh. Kosten 28 cent.
8 uur mobiele airco: verbruik 8 kwh. Kosten 5,60 euro.

Doe je dit 40 nachten in een zomer, dan zijn de kosten als volgt:

40x 28 cent: 11,20 euro voor het gebruik van een ventilator.
40x 5,60 euro: 224 euro voor het gebruik van een mobiele airco.

Denk dus nog een keer extra na voor je besluit om een airco aan te schaffen. Een vaste airco is overigens iets zuiniger in verbruik dan een mobiele airco.
Kies je voor een airco, kies dan voor een zuinig apparaat en gebruik het zo kort mogelijk.

Sla het koken eens wat vaker over

Koken kost energie. Door minder te koken, kun je dus energie besparen. En dan is het dus niet de bedoeling om iets te bestellen of uiteten te gaan, want dat is natuurlijk altijd duurder dan zelf koken.
Met warm weer is het helemaal niet gek als je wat minder trek hebt. Een makkelijke, lichte maaltijd zoals een salade of een lekker vers belegd broodje doen het dan ook prima in de zomer. En hier hoef je dus helemaal niet voor te koken! Niet koken is een hele makkelijke manier om op je energiekosten te besparen in de zomer, zonder in te leveren op je gezondheid.


Offertevergelijker

Spouwmuurisolatie offertes vergelijken

Spouwmuurisolatie is de meest populaire vorm van isolatie in Nederland. Het is goed betaalbaar, snel geplaatst en bespaart een gemiddeld huishouden tot € 600,- per jaar aan energiekosten. Vraag nu gratis tot 3 offertes aan en ontdek de kosten en mogelijkheden van spouwmuurisolatie in jouw situatie!

  • Bespaar tot € 600 per jaar.
  • Binnen 4 jaar terugverdiend.
  • Nu met hoge subsidie

Ontvang offertes
Of klik op https://www.offertevergelijker.nl/spouwmuurisolatie/

Meer dan 56.000 mensen gingen je voor!

Offertevergelijker social media:

Offertevergelijker op facebook Offertevergelijker op linkedin

Minder wassen en buiten drogen

De zomer is hét moment om je wasmachine wat minder te laten draaien. En je droger kan je helemaal uit laten staan. In de zomer dragen we een stuk minder kleding. Geen dikke truien, vesten en lange broeken, dus die wasmachine komt lang niet zo snel vol. Draai alleen een was als je ook echt een wasmachine kunt vullen, want dat is het zuinigst. In de zomer kun je dus met een beetje planning met gemak een wasje minder per week draaien.
En de droger heb je in de zomer al helemaal niet nodig. Hang je was lekker buiten en de zon en wind doen het werk voor je. Helemaal gratis en je was ruikt daarna ook nog eens extra fris.

Lees ook eens: Besparen op de was, zo doe je dat

Leef meer buiten

De avonden zijn een stuk langer in de zomer en de temperaturen zijn ’s avonds ook nog eens heel aangenaam. Zeker als het overdag warm is geweest, is het ’s avonds extra lekker om buiten nog even iets te doen. Maak een wandeling, rommel wat in de tuin, of lees lekker een boek op je terras. Wat je hier aan energie mee bespaart? Die televisie blijft lekker uit natuurlijk. Het is niet voor niets dat alle grote zenders in de zomerperiode alleen maar herhalingen vertonen die je toch al gezien hebt.

Vloerverwarming? Zet de pomp uit!

Als je vloerverwarming hebt, kun je in de zomer je pomp uitzetten. Ook al stook je niet, de pomp van de vloerverwarming draait toch door. En dit kost natuurlijk energie. Ontzettend zonde als je hem toch niet gebruikt. Je kunt de pomp dus uitzetten in de zomermaanden en hiermee veel energie besparen, waar je verder helemaal niets van merkt.
Maar let wel op, want het is niet goed voor de pomp als deze langere tijd stilstaat. Daarom is het verstandig om de pomp van je vloerverwarming wekelijks 5 tot 10 minuten te laten draaien. Een kapotte pomp kost je immers veel meer dan dat je bespaart met het tijdelijk uitzetten van de pomp, en dat is natuurlijk niet de bedoeling.

Zet je gashaard uit

Dezelfde tip gaat overigens ook op voor gashaarden. Gashaarden zijn een stuk minder populair geworden sinds de gasprijzen ontzettend gestegen zijn, maar veel gashaarden hebben een kleine waakvlam die brand op momenten dat de gashaard niet gebruikt wordt. Ontzettend zonde natuurlijk, dus zeker de moeite waard om even te kijken of dit bij jouw gashaard ook zo is. Brandt er een waakvlam? Zet deze dan onmiddellijk uit, zodat je geen gas verbruikt terwijl je dat helemaal niet nodig hebt en je woning niet onnodig extra opwarmt.

Deze blogs vind je vast ook interessant

Zo behaal je het meeste voordeel bij Jumbo
Wat is Woolsocks en hoe kun je er geld mee verdienen?
Extra geld via Euroclix; zo werkt het
Zo behaal je het meeste voordeel bij Jumbo
Met deze websites kun je extra geld verdienen

Disclaimer

Dit artikel bevat affiliatelinks.

Over Lydia

Lydia is makelaar van beroep en heeft twee jonge kinderen. Daarnaast werkt zij als tekstschrijver en belegt zij samen met haar man in vastgoed, ETF’s en aandelen met als doel het behalen van financiële vrijheid. Ze heeft dus een passie voor financiën en voor vastgoed, en ze deelt haar kennis graag met anderen! De andere blogs van Lydia vind je hier.

Wil je meer Financequeen of Financequeen supporten?

Vind je Financequeen leuk en wil je ons op eenvoudige wijze supporten? De blogs bevatten geregeld affiliatelinks. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvangt Financequeen een kleine commissie. Uiteraard heb jij hier geen nadeel van. Ook kun je onze partnerlink gebruiken als je iets bij bol.com wilt bestellen. Alvast heel erg dank hiervoor!

Volg Financequeen op Instagram, Facebook of Pinterest.
Word lid van de online community van Financequeen of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Hi, ik ben Sabine

Ik ben van jongs af aan gefascineerd door persoonlijke financiën. Hoe kun je slimmer met je geld omgaan en waarom maken mensen bepaalde keuzes zijn vragen die me altijd blijven interesseren. Toen ik bij ING ging werken leerde ik alle theorie over sparen, beleggen, hypotheken en verzekeren. En kon ik de hele dag met klanten over mijn favoriete onderwerp praten; FINANCIEN!

Op financequeen.nl geef ik inzicht om op slimme manieren met geld om te gaan op het gebied van besparen, het vergroten van je inkomen en vermogensopbouw.

Ook deel ik daar mijn ontdekkingstocht naar simpele manieren om je leven duurzamer in te richten. Dus niet; je mag nooit meer vliegen, maar wel; is er een alternatief voor het kopen van een nieuw product of kun je een duurzamere keuze maken? Het mooie is dat dat vaak hand in hand blijkt te gaan met geld besparen.

Volg Finance Queen

Gratis inpaklijst
Gratis inpaklijst
Finance Queen

Het platform met inzicht om op slimme manieren met geld om te gaan op het gebied van besparen, het vergroten van je inkomen en vermogensopbouw.

Privacy statement
Disclaimer
Favorieten

Bedrijfsgegevens Financequeen.nl

Jan de Beijerhof 28
1191 EP Ouderkerk aan de Amstel
sabine@financequeen.nl
Kvk-nummer: 81113544

Volg Finance Queen