Zo betaal je minder voor streamingdiensten

We kijken allemaal steeds meer naar streamingdiensten en steeds minder ‘normale’ televisie. Maar wat ooit begon met één streamingdienst, is inmiddels behoorlijk uit de hand gelopen met veel verschillende aanbieders. Voordat je het weet heb je zes verschillende abonnementen en betaal je elke maand een godsvermogen aan al die verschillende streamingdiensten. Maar dat kan ook anders. Wij zochten voor je uit hoe je minder kunt betalen voor streamingdiensten.

Hoeveel abonnementen heb je?

Om te kunnen besparen op streamingdiensten, is het belangrijk dat je eerst een goed overzicht hebt van wat je hier nu aan uitgeeft. Ga er dus eens even voor zitten en schrijf op van welke streamingdiensten je allemaal lid bent en wat je dit per maand allemaal kost. Zo heb je een goed overzicht en een uitgangspunt van waaruit je kunt gaan besparen.

Zijn er streamingdiensten waar je een abonnement op hebt, maar waar je eigenlijk geen gebruik van maakt? Zeg deze dan direct op, dan is de eerste besparing al binnen.

Wissel tussen verschillende streamingdiensten

Het is heel verleidelijk om een abonnement te hebben op meerdere streamingdiensten, maar het is natuurlijk totaal onzinnig. Het klinkt misschien wat afgezaagd, maar je kunt toch maar één film of serie tegelijk kiezen. Neem dus de ene maand een abonnement op de ene streamingdienst en kijk in die maand de dingen die je hier graag wil zien. Zeg daarna je abonnement op en neem dan een abonnement op een andere streamingdienst, enzovoorts. Zo kun je wisselen tussen je favoriete streamingdiensten, van alles genieten wat zij allemaal te bieden hebben, en toch geld besparen.

Lees de kleine lettertjes

Zorg dat je, voordat je een abonnement afsluit, op de hoogte ben van de kleine lettertjes. In de voorwaarden staat namelijk wat je opzegtermijn is en of je een account kunt delen of op meerdere devices kunt gebruiken. Door goed op de hoogte te zijn van deze voorwaarden, voorkom je dat je te veel betaalt, doordat je bijvoorbeeld een opzegtermijn over het hoofd had gezien.

Koop een cadeaubon met korting

Via Wissel.nl koop je cadeaubonnen met korting. Dit geldt voor veel webshops, maar ook voor Netflix en Spotify (via de Nationale Entertainmentcard) komen geregeld voorbij. De code van de cadeaubon upload je in je account, de streamingdienst stopt vervolgens met incasseren totdat het saldo van je cadeaubon verbruikt is.

Deel je abonnement

Het kan flink schelen om je abonnement te delen met anderen. Niet alle streamingdiensten staan dit toe. Vooral Netflix staat hierom bekend; al is daar ook een oplossing voor. Videoland vindt dit bijvoorbeeld geen probleem. Bekijk het eens, zoek wat gelijkgestemden en deel de abonnementen met elkaar.

Maak slim gebruik van proefperiodes

Sommige streamingdiensten bieden gratis proefperiodes aan of proefperiodes met een leuke korting. Door hier slim gebruik van te maken en steeds maar één streamingdienst tegelijk te proberen, kun je veel geld besparen op je abonnementen op streamingdiensten. Let er wel op dat je je proefperiode op tijd stopzet, zodat deze niet verlengd wordt als je daar geen behoefte aan hebt. Het is zonde als je een maand vastzit aan een streamingdienst die jou eigenijk niet genoeg te bieden heeft.

Wissel.nl

Betaal niet dubbel voor dezelfde diensten

Sommige diensten overlappen elkaar. Zo is Apple Music inbegrepen bij Apple One bijvoorbeeld en krijg je toegang tot Prime TV als je Amazon Prime hebt vanwege de lagere bezorgkosten. En bij bepaalde pakketten van Ziggo is Videoland inbegrepen.
Het is natuurlijk zonde om twee losse abonnementen af te sluiten als je het één bij het ander cadeau krijgt.

Maak gebruik van gratis streamingdiensten

Er zijn volop gratis streamingdiensten bereikbaar. Je moet er soms alleen wat naar zoeken. Gebruik de gratis versie van Spotify waarbij reclames voorbij komen. Vroeger keken en luisterden we natuurlijk allemaal reclames. En maak gebruik van NPO Start. Zoek ook eens naar Amerikaanse streamingdiensten, die vaak gratis beschikbaar zijn. Wie weet ontdek je zo juíst mooie pareltjes, die nog niemand gezien heeft. Ben je meteen een trendsetter!

Maak gebruik van kortingsacties

Studentenkorting, 65+ korting, familiekorting of korting als je meteen een jaarabonnement afsluit. Veel streamingdiensten hebben een manier om korting te krijgen, dus kijk voordat je een abonnement afsluit of er een korting mogelijk is die bij jouw situatie past.

Vraag het voor je verjaardag

Wist je dat van bepaalde streamingdiensten ook cadeaukaarten te koop zijn? Cadeaubonnen van Netflix en Apple TV bijvoorbeeld, zijn gewoon in de winkel verkrijgbaar.  Als iemand dus vraagt wat je voor je verjaardag of van de Sint zou willen hebben, kun je dit mooi op je verlanglijstje zetten. Kun je zo weer een paar maanden gratis kijken of luisteren.

Deze blogs vind je vast ook interessant

Zo zorg je voor voldoende geld om met pensioen te gaan
9 tips om te besparen op abonnementen
Dit is het geheim van succesvol beleggen
Zo scoorde ik 125 euro bonus en ook nog rendement!

Disclaimer

In dit artikel worden affiliatelinks gebruikt waarvoor Financequeen mogelijk een vergoeding ontvangt.

Wil je meer Financequeen?

Volg Financequeen op Instagram, Facebook of Pinterest.
Word lid van de online community van Financequeen of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Over Lydia

Lydia is makelaar van beroep en heeft twee jonge kinderen. Daarnaast werkt zij als tekstschrijver en belegt zij samen met haar man in vastgoed, ETF’s en aandelen met als doel het behalen van financiële vrijheid. Ze heeft dus een passie voor financiën en voor vastgoed, en ze deelt haar kennis graag met anderen! De andere blogs van Lydia vind je hier.

Hi, ik ben Sabine

Ik ben van jongs af aan gefascineerd door persoonlijke financiën. Hoe kun je slimmer met je geld omgaan en waarom maken mensen bepaalde keuzes zijn vragen die me altijd blijven interesseren. Toen ik bij ING ging werken leerde ik alle theorie over sparen, beleggen, hypotheken en verzekeren. En kon ik de hele dag met klanten over mijn favoriete onderwerp praten; FINANCIEN!

Op financequeen.nl geef ik inzicht om op slimme manieren met geld om te gaan op het gebied van besparen, het vergroten van je inkomen en vermogensopbouw.

Ook deel ik daar mijn ontdekkingstocht naar simpele manieren om je leven duurzamer in te richten. Dus niet; je mag nooit meer vliegen, maar wel; is er een alternatief voor het kopen van een nieuw product of kun je een duurzamere keuze maken? Het mooie is dat dat vaak hand in hand blijkt te gaan met geld besparen.

Volg Finance Queen

Finance Queen

Het platform met inzicht om op slimme manieren met geld om te gaan op het gebied van besparen, het vergroten van je inkomen en vermogensopbouw.

Privacy statement
Disclaimer
Favorieten

Bedrijfsgegevens Financequeen.nl

Jan de Beijerhof 28
1191 EP Ouderkerk aan de Amstel
sabine@financequeen.nl
Kvk-nummer: 81113544

Volg Finance Queen