Zo doe je al je online aankopen met driedubbele korting

Onlangs kocht ik de adventskalender van de Bijenkorf met driedubbele korting. In deze blog leg ik stap voor stap uit hoe ik dat deed. Let goed op, want deze methode kun je op vrijwel al je online aankopen toepassen. Hoe lekker is dat; driedubbele korting op je online aankopen!?

Stap 1: check hoeveel jouw aankoop kost

Check hoeveel jouw online aankoop kost. In dit geval de adventskalender van de Bijenkorf die een waarde van 600 euro die verkocht wordt voor 139 euro.

Stap 2: zoek een kortingscode

Met deze methode kun je ook gewoon een kortingscode gebruiken, dus onderzoek of die beschikbaar is voor jouw aankoop als je daar gebruik van wil maken. In het geval van de adventskalender van de Bijenkorf had ik geen kortingscode beschikbaar.

Stap 3: Cashbackxl

Ga naar Cashbackxl.nl, maak een account aan en shop via hun link naar Wissel.nl. In de volgende stap lees je wat Wissel.nl is. Omdat je via de link van Cashbackxl gaat krijg je 1 % cashback op je aankoop. In dit geval was de cashback 1,22 euro. In deze blog lees je meer over cashback.

Stap 4: Wissel.nl

Je bent nu op Wissel.nl waar je cadeaubonnen met korting kunt kopen. Deze webshop koopt cadeaubonnen in van bedrijven en particulieren die de bonnen niet meer nodig hebben. Vervolgens bieden ze deze cadeaubonnen met korting aan in hun webshop. Uiteraard verschilt het aanbod omdat het afhankelijk is van beschikbaarheid. In deze blog lees je meer over Wissel.nl.

De bonnen van de Bijenkorf worden meestal met 6% korting aangeboden. Ik kocht bonnen met een waarde van 130 euro. Ik zou ook voor 140 euro cadeaubonnen kunnen kopen, maar voor die laatste 10 euro zou ik minder korting krijgen dan die ene euro die ik niet nodig had.

6% korting op een aankoop van 130 euro is 7,80 euro korting.

Cadeaubonnen zijn een wettig betaalmiddel. Een webshop, in dit geval de Bijenkorf, ziet die niet als korting, maar gewoon als een manier om te betalen. Dat jij je bonnen met korting hebt gekocht weten zij niet, daar staan zij ook buiten. Deze methode is dus prima te gebruiken in combinatie met een kortingscode van een webshop, in dit geval de Bijenkorf, zelf.

Stap 5: Woolsocks

Download de app van Woolsocks. Woolsocks geeft je ook cashback. Dat doen ze zoals ik hierboven beschreef bij Cashbackxl, maar Woolsocks geeft ook automatische cashback op allerlei aankopen. In deze blog lees je meer over Woolsocks.

In deze stap kun je ook Cashbackxl gebruiken, alleen geven zij minder cashback bij de Bijenkorf. Woolsocks geeft 6,5% cashback op cosmetica-aankopen bij de Bijenkorf.

Let op: meestal ontvang je cashback op het orderbedrag min de BTW. In het voorbeeld van de adventkalender, die 139 euro inclusief BTW kost, krijg je cashback over 114,88 euro. 6% cashback over 114,88 is 6,89 euro.

Stap 6: rond je bestelling af

Doe je aankoop in je winkelmandje en reken af. Je betaalt met de cadeaubonnen. In dit voorbeeld betaal je 130 euro met cadeaubonnen en 9 euro betaal je nog los.

In dit geval had ik geen kortingscode van de Bijenkorf, maar als je wel een kortingscode hebt kun je die gewoon invullen bij het afrekenen. Dat jij cadeaubonnen met korting hebt gekocht en cashback krijgt gaat buiten de webshop om en zijn dus prima met elkaar te combineren. Let wel op dat de cashbackbedragen lager worden als je minder hoeft af te rekenen bij een webshop. Ook heb je natuurlijk minder cadeaubonnen via Wissel.nl
nodig als het totaalbedrag lager wordt.

Leuke extra: Woolsocks geeft automatische cashback bij de Bijenkorf, dus als je die 9 euro via je bankrekening betaalt, krijg je daar nog een kleine vergoeding over via Woolsocks.

Stap 7: tegoed sparen met een creditcard

Woolsocks geeft toevallig automatische cashback op jouw aankopen bij de Bijenkorf, maar dat geldt niet voor elke webshop. Daarnaast wil niet iedereen zijn of haar bankrekening koppelen om voor de automatische cashback in aanmerking te komen.

Je kunt ook betalen met een creditcard van Euroclix. Door te betalen met deze creditcard ontvang je een kleine vergoeding op al je aankopen die je met deze kaart doet. In deze blog lees je alles over Euroclix en in deze blog over de creditcard in het bijzonder.

Stap 8: wacht op je aankoop en de cashback

Nu ben je klaar en is het wachten tot je je online bestelling ontvangt. Op je cashback moet je wat langer wachten. Sowieso moet de retourtermijn verstreken zijn, want als jij je bestelling retourneert wordt jouw cashback afgekeurd.

Soms ontvang je de cashback vrij snel, maar het kan ook twee maanden duren. Zie dit dus echt als geld in de toekomst.

Samenvatting

De kalender kost 139 euro. Via Wissel.nl krijg je 7,80 euro korting. De cashback via Cashbackxl op de aankoop van je cadeaubonnen is 1,22 euro en de cashback van Woolsocks op de daadwerkelijke aankoop bij de Bijenkorf is 6,89. Na deze kortingen, van 15,91 euro in totaal, kost de kalender je nog maar 123,09 euro in plaats van 139 euro.

Stappenplan overal toepassen

Dit stappenplan kun je gebruiken voor vrijwel al je online aankopen. Dus ook op al je bestellingen bij bol.com. En alle adventskalenders via bol.com.

Veel plezier met shoppen!

Deze blogs vind je vast ook interessant

Zo shop je goedkoper op bol.com
Besparen op je mobiele telefoon
10 tips om te besparen op boodschappen
Direct starten: beleggen met kleine bedragen

Disclaimer

Dit artikel kan affiliatelinks bevatten waarvoor Financequeen mogelijk een vergoeding ontvangt. Uiteraard heb jij hier geen nadeel van.

Hi, ik ben Sabine

Ik ben van jongs af aan gefascineerd door persoonlijke financiën. Hoe kun je slimmer met je geld omgaan en waarom maken mensen bepaalde keuzes zijn vragen die me altijd blijven interesseren. Toen ik bij ING ging werken leerde ik alle theorie over sparen, beleggen, hypotheken en verzekeren. En kon ik de hele dag met klanten over mijn favoriete onderwerp praten; FINANCIEN!

Op financequeen.nl geef ik inzicht om op slimme manieren met geld om te gaan op het gebied van besparen, het vergroten van je inkomen en vermogensopbouw.

Ook deel ik daar mijn ontdekkingstocht naar simpele manieren om je leven duurzamer in te richten. Dus niet; je mag nooit meer vliegen, maar wel; is er een alternatief voor het kopen van een nieuw product of kun je een duurzamere keuze maken? Het mooie is dat dat vaak hand in hand blijkt te gaan met geld besparen.

Volg Finance Queen

Gratis inpaklijst
Gratis inpaklijst
Wil je meer Financequeen?

Volg Financequeen op Instagram, Facebook of Pinterest.
Word lid van de online community van Financequeen of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Finance Queen

Het platform met inzicht om op slimme manieren met geld om te gaan op het gebied van besparen, het vergroten van je inkomen en vermogensopbouw.

Privacy statement
Disclaimer
Favorieten

Bedrijfsgegevens Financequeen.nl

Jan de Beijerhof 28
1191 EP Ouderkerk aan de Amstel
sabine@financequeen.nl
Kvk-nummer: 81113544

Volg Finance Queen