Zo geef je 2023 een financiële kickstart!

Laat 2023 een goed financieel voor je worden! Natuurlijk zou het mooi zijn als je financiële meevallers hebt, maar misschien is het nog wel mooier als je zelf het heft in handen neemt. Door je financiën te stroomlijnen, écht keuzes te maken of door meer inkomsten(bronnen) te creëren bijvoorbeeld. Met deze tips gaat het jou ook lukken!

Inzicht en overzicht

Als je niet weet waar je op kunt besparen of niet goed weet waar je moet beginnen om jouw situatie te verbeteren is er maar één oplossing mogelijk: zorg voor meer inzicht en overzicht!
Dat kan perfect met het de Track your finance-excelsheets (nu met 20% korting!), maar ook in een kasboekje of in je bankapp. Net wat jij prettig vindt.
Zie je hier heel erg tegenop? Maak het klein. Je hoeft dit niet voor eeuwig te doen. Begin gewoon eens met een maand. Een half uurtje en je bent klaar. Vind je dat te lang? Verdeel het per week en besteed er tien minuten per keer aan. Als je dit één of een paar maanden doet weet ik zeker dat je veel nieuwe inzichten opdoet! Die inzichten gaan je helpen om keuzes te maken en/of te besparen.

Besparen

Geld besparen is een mooi doel. En het mooiste is; vaak is het helemaal niet zo moeilijk! Snel besparen doe je door je vaste lasten onder de loep te nemen. Loop je bankafschrift eens langs. Welke posten staan erop? Heb je ze nog echt nodig? Of kun je het bedrag verlagen?
Je overlijdensrisicoverzekering bijvoorbeeld; wanneer heb je die voor het laatst onder de loep genomen? Je overige verzekeringen laat je eenvoudig checken door Nando. Hier lees je alles over mijn samenwerking met Nando van KMS Verzekeringen. Bekijk je abonnementen en je hypotheek.

Meer inkomsten

Kun of wil je niet meer besparen en ben je niet tevreden met het bedrag dat onderaan de streep overblijft? Kijk dan hoe je je inkomsten kunt vergroten. Een lekkere start van het nieuwe jaar is om je huis flink onder handen te nemen en alles te verkopen dat je niet meer nodig hebt. Tenzij je heel opgeruimd en wellicht minimalistisch bent verwacht ik dat je hier een flinke kickstart mee kunt maken in 2023.
Verder kun je natuurlijk kijken naar andere manieren om extra inkomsten te realiseren; door het invullen van enquêtes of mysteryshoppen bijvoorbeeld.

Vermogen

Houd je maandelijks geld over of heb je al wat vermogen opgebouwd? Zet dat aan het werk! Op de spaarrekening bij je huisbank krijg je maar 0,25% rente waarschijnlijk. Bij BUNQ ontvang je nu 1,31% spaarrente! Spaargeld bij BUNQ valt overigens onder het Nederlandse depositogarantiestelsel.
Heb je je geld voorlopig niet nodig? Overweeg dan om ermee te beleggen! Je leest hier alles over beleggen. Blijf je het uitstellen om ermee aan de slag te gaan? Meld je dan nu aan voor mijn Masterclass Indexbeleggen. (nu nog met 20% korting!)
Kun je je geld langer missen, maar wil je niet beleggen? Kijk dan naar de mogelijkheden voor depositosparen.

Waar je interesse, of misschien de noodzaak, ook ligt; ga lekker met je financiën aan de slag!

Hi, ik ben Sabine

Ik ben van jongs af aan gefascineerd door persoonlijke financiën. Hoe kun je slimmer met je geld omgaan en waarom maken mensen bepaalde keuzes zijn vragen die me altijd blijven interesseren. Toen ik bij ING ging werken leerde ik alle theorie over sparen, beleggen, hypotheken en verzekeren. En kon ik de hele dag met klanten over mijn favoriete onderwerp praten; FINANCIEN!

Op financequeen.nl geef ik inzicht om op slimme manieren met geld om te gaan op het gebied van besparen, het vergroten van je inkomen en vermogensopbouw.

Ook deel ik daar mijn ontdekkingstocht naar simpele manieren om je leven duurzamer in te richten. Dus niet; je mag nooit meer vliegen, maar wel; is er een alternatief voor het kopen van een nieuw product of kun je een duurzamere keuze maken? Het mooie is dat dat vaak hand in hand blijkt te gaan met geld besparen.

Volg Finance Queen

Wil je meer Financequeen?

Volg Financequeen op Instagram, Facebook of Pinterest.
Word lid van de online community van Financequeen of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Finance Queen

Het platform met inzicht om op slimme manieren met geld om te gaan op het gebied van besparen, het vergroten van je inkomen en vermogensopbouw.

Privacy statement
Disclaimer
Favorieten

Bedrijfsgegevens Financequeen.nl

Jan de Beijerhof 28
1191 EP Ouderkerk aan de Amstel
sabine@financequeen.nl
Kvk-nummer: 81113544

Volg Finance Queen