Zo genereer je extra inkomsten (en nog duurzaam ook!)

Zelf ben ik een groot fan van de deeleconomie. Grondstoffen worden schaars, we hebben massaal gebrek aan ruimte en ons geld kunnen we ook beter besteden- delen is de oplossing! En hetzelfde geldt voor het gebrek aan tijd; we steken weinig tijd en moeite in het repareren van kapotte spullen, en kiezen snel voor vervanging. En daar ligt jouw kans! Lees hieronder mijn tips om incidenteel extra inkomsten te genereren die ook nog eens lief zijn voor onze planeet.

Peerby.com

Oorspronkelijk was dit platform bedoeld om spullen te lenen van je buren. Naast de gratis (uit)leenmogelijkheid kun je nu ook tegen betaling spullen verhuren. Dat gaat van partytent tot bakfiets tot hogedrukreiniger. En van beamer tot snowboard tot gezelschapsspelletjes. En vergeet de verkleed- en galakleding niet.
Je kunt dus vrijwel alles verhuren. Een leuke manier om op een duurzame manier wat extra geld in het laatje te brengen.

Deel ritjes via blablacar.nl

Als je een lange autorit moet maken kun je overwegen een extra passagier mee te nemen. De passagier betaalt jou een vergoeding via de website. Een kleine bijverdienste, maar heel groen en sociaal en het zal ongetwijfeld de meest interessante gesprekken opleveren.

Koop kapotte goederen, knap ze op en verkoop ze weer

Ik had ooit een collega die een ster was in het opsporen van Marktplaatsvondsten. Hij had ingesteld dat hij meldingen kreeg van alle ‘gratis af te halen’-advertenties bij hem in de buurt. Hier zitten geregeld items bij die in de basis vrij duur zijn, maar omdat ze kapot zijn worden ze gratis of voor een prikkie verkocht.
Ben je handig, heb je de ruimte en hou je van klussen? Dan zit hier een enorme potentiële marge. Deze collega verdiende €1.500 per maand met deze side hustle!
Je kunt dit overigens ook toepassen op LEGO. Meestal zijn sets na een tijdje niet meer compleet en daar ligt je kans. Maak de setjes compleet door ontbrekende blokjes te bestellen en verkoop ze voor een hogere prijs door.

Verhuur (een deel van) je huis via Airbnb

Ik denk dat de meeste lezers deze optie wel kennen, maar velen weten niet hoe lucratief dit kan zijn. Interesse in een Airbnb-accommodatie komt voor in vele soorten en maten. De ene reiziger is op zoek naar een stedentrip, de ander wil uitwaaien in de natuur en weer iemand anders moet voor werk een paar dagen aan de andere kant van het land zijn.
Heb je een kamer over, kun je je garage deels verbouwen- denk eens na over je opties. Hiermee kun je een geweldige passieve inkomstenstroom genereren!

En uiteraard kun je je hele woning ook verhuren als je op vakantie gaat. Dit doe ik zelf ook vaak en soms worden alle vakantie-uitgaven gedekt door de inkomsten van de verhuur via Airbnb. En zo niet, dan was de vakantie gewoon duur en de extra inkomsten meer dan welkom!
Om je snel op weg te helpen heb ik een Airbnb-startpakket gemaakt. 

Finance Queen

Het platform met inzicht om op slimme manieren met geld om te gaan op het gebied van besparen, het vergroten van je inkomen en vermogensopbouw.

Privacy statement
Disclaimer
Favorieten

Bedrijfsgegevens Financequeen.nl

Jan de Beijerhof 28
1191 EP Ouderkerk aan de Amstel
sabine@financequeen.nl
Kvk-nummer: 81113544

Volg Finance Queen