Zo haal je het meeste uit Black Friday

Elk jaar kijken veel mensen reikhalzend uit naar het fenomeen van enorme kortingen en onweerstaanbare aanbiedingen dat Black Friday is geworden. Hoewel we vaak denken aan elektronica en kleding, kan deze beroemde (of beruchte) dag ook een geweldige kans zijn om op andere gebieden geld te besparen. Maar eerlijk is eerlijk, niet alle aanbiedingen op Black Friday zijn echt de moeite waard. Met onderstaande tips haal jij het meeste uit Black Friday.

Doe vooraf onderzoek

Een goede voorbereiding het halve werk, zo ook op Black Friday. Begin enkele weken van tevoren met het maken van een lijst met de items die je echt nodig hebt of wil kopen. Onderzoek de prijzen van deze items in de aanloop naar Black Friday, zodat je kunt bepalen of de kortingen echt de moeite waard zijn. Kieskeurig.nl is een voorbeeld van een website die je kunt raadplegen om de prijsgeschiedenis van producten te bekijken. Op deze manier kun je de beste deals herkennen wanneer ze voorbijkomen.

Weet wat je wil kopen

Black Friday kan nogal overweldigend zijn met ontelbare aanbiedingen die je verleiden. Om te voorkomen dat je wordt meegesleept door impulsaankopen, is het belangrijk om precies te weten wat je wil kopen. Wees bereid om te wachten op die ene deal die je al een tijdje op het oog hebt, in plaats van overhaaste beslissingen te nemen omdat iets een unieke kans lijkt.

Banner 728x90

Let op details

Sommige deals lijken misschien te mooi om waar te zijn, en dat zijn ze soms ook. Zorg ervoor dat je de details van een aanbieding goed bekijkt voordat je tot aankoop overgaat. Soms zijn er beperkingen, zoals minimale aankoopbedragen, kortere garantieperiodes, of kunnen de kortingen alleen gelden voor bepaalde varianten van een product. Laat je niet verrassen door onverwachte voorwaarden.

Vergelijk prijzen met andere winkeldagen

Black Friday is niet de enige dag waarop je goede deals kunt scoren. Singles Day en Cyber Monday zijn vergelijkbare momenten die ook de moeite waard kunnen zijn. Vergeet niet dat sommige winkels hun aanbiedingen gedurende deze dagen spreiden. Dit betekent dat je zowel voor als na Black Friday aantrekkelijke deals kunt vinden.

Niet elke Black Friday aanbieding is een goede deal

Hoewel Black Friday vaak geweldige kortingen biedt, betekent dit niet dat je alles moet kopen wat in de aanbieding is. Sommige producten kunnen aanzienlijk worden afgeprijsd, maar als je ze niet echt nodig hebt, bespaar je uiteindelijk meer door niets te kopen. Andere producten lijken flink afgeprijsd, maar zijn ergens anders misschien altijd zo voordelig. Wees selectief en koop alleen wat je echt nodig hebt en onderzoek of de prijs echt een goede deal is.

Kleding, elektronica en meer

Traditioneel staan kleding en elektronica bekend om hun aantrekkelijke Black Friday-deals. Als je van plan bent om kleding te kopen, overweeg dan om basiskledingstukken zoals t-shirts, sokken en ondergoed aan te schaffen, omdat deze vaak tegen gereduceerde prijzen worden aangeboden. Voor elektronica zijn er vaak goede deals op producten zoals laptops, smartphones en televisies. Als je een van deze items nodig hebt, kan Black Friday het perfecte moment zijn om aan te schaffen.

Houd rekening met je budget

Het is verleidelijk om je budget uit het oog te verliezen wanneer je wordt platgegooid met de meest verleidelijke aanbiedingen. Stel vooraf een duidelijk budget vast en houd je hieraan. Dit helpt je om financiële problemen te voorkomen en ervoor te zorgen dat je niet meer uitgeeft dan je je kunt veroorloven.

Wissel.nl

Wees op tijd

De beste deals zijn vaak beperkt in voorraad, dus wees er snel bij als je een specifieke aanbieding wilt bemachtigen. Stel een herinnering in en wees op tijd online of in de winkel om teleurstelling te voorkomen, want op = op.

Stapel korting op korting

Koop cadeaubonnen met korting via Wissel.nl. En vergeet niet om jouw aankopen met cashback te kopen. Zo stapel je korting op korting!

Deze blogs vind je vast ook interessant

Zo shop je met korting via Wissel.nl
Zo behaal je het meeste voordeel bij Jumbo
Zo kies je de juiste autoverzekering
Besparen op verzorgingsproducten doe je zo

Disclaimer

Dit artikel kan affiliatelinks bevatten waarvoor Financequeen mogelijk een vergoeding ontvangt. Uiteraard heb jij hier geen nadeel van.

Lydia

Lydia is makelaar van beroep en heeft twee jonge kinderen. Daarnaast werkt zij als tekstschrijver en belegt zij samen met haar man in vastgoed, ETF’s en aandelen met als doel het behalen van financiële vrijheid. Ze heeft dus een passie voor financiën en voor vastgoed, en ze deelt haar kennis graag met anderen! De andere blogs van Lydia vind je hier.

Hi, ik ben Sabine

Ik ben van jongs af aan gefascineerd door persoonlijke financiën. Hoe kun je slimmer met je geld omgaan en waarom maken mensen bepaalde keuzes zijn vragen die me altijd blijven interesseren. Toen ik bij ING ging werken leerde ik alle theorie over sparen, beleggen, hypotheken en verzekeren. En kon ik de hele dag met klanten over mijn favoriete onderwerp praten; FINANCIEN!

Op financequeen.nl geef ik inzicht om op slimme manieren met geld om te gaan op het gebied van besparen, het vergroten van je inkomen en vermogensopbouw.

Ook deel ik daar mijn ontdekkingstocht naar simpele manieren om je leven duurzamer in te richten. Dus niet; je mag nooit meer vliegen, maar wel; is er een alternatief voor het kopen van een nieuw product of kun je een duurzamere keuze maken? Het mooie is dat dat vaak hand in hand blijkt te gaan met geld besparen.

Volg Finance Queen

Wil je meer Financequeen?

Volg Financequeen op Instagram, Facebook of Pinterest.
Word lid van de online community van Financequeen of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Finance Queen

Het platform met inzicht om op slimme manieren met geld om te gaan op het gebied van besparen, het vergroten van je inkomen en vermogensopbouw.

Privacy statement
Disclaimer
Favorieten

Bedrijfsgegevens Financequeen.nl

Jan de Beijerhof 28
1191 EP Ouderkerk aan de Amstel
sabine@financequeen.nl
Kvk-nummer: 81113544

Volg Finance Queen