Zo helpt je agenda je geld besparen

Het is zo zonde van je geld; een incasso of een boete omdat je iets vergeten bent te regelen. Een afrekening klopt niet of je ontvangt geen geld terug van een geretourneerd pakketje. Lees je mee met mijn tips om geld te besparen doordat je niks meer vergeet en meer geld zal overhouden?

Pakketjes die je retour hebt gestuurd naar een webshop

Eerlijk is eerlijk- het gaat vaker goed dan dat het fout gaat. Maar ook serieus vaak wordt er een fout gemaakt in de terugbetaling of krijg je niks terug. Als ik kleding terugstuur naar een webshop vul ik het retourformulier in en ik maak er een foto van zodat ik later terug kan zien wat ik precies verstuurd heb. Op het verzendbewijs van het postkantoor schrijf ik om welke webshop het gaat (kan iemand me uitleggen waarom dit er niet standaard op staat?)
Dit briefje bewaar ik in mijn agenda, een paar weken later kom ik hem dan tegen. Is het goed gegaan, dan gooi ik het meteen weg en anders neem ik contact op met de webshop. Als je geen papieren agenda hebt kun je natuurlijk ook een klein laatje, envelop of ander verzamelplekje gebruiken om dit te bewaren.

Zeg abonnementen op tijd op!

Als ik een (proef)abonnement neem op een tijdschrift schrijf ik direct op mijn to do lijst dat ik het abonnement op moet zeggen. De uitgever weet je namelijk altijd te vinden met een aanbod om tegen gunstige voorwaarden te verlengen. Bovendien heb je dan de vrijheid om ermee te stoppen omdat je gedwongen wordt je af te vragen of je nog wel zo blij bent met dit abonnement.

Idem dito bij een betaald abonnement op een app op je telefoon. Dit kun je direct opzeggen na aanmelding, dan weet je zeker dat je het niet vergeet en de volgende incasso je verrast of je ongemerkt weer een slurpend kostenpostje aan je financiën toegevoegd hebt.

Lees ook eens: 9 tips om te besparen op abonnementen

Schrijf de data voor de einddatum van je energiecontract in je agenda

Overstappen van energieleverancier is niet altijd gunstig, maar kijk het elk jaar wel na. Het beste is dat om dat altijd in dezelfde periode te doen. Je betaalt namelijk een gemiddeld bedrag per maand, terwijl je (gas)verbruik in de winter veel hoger is dan in de zomer. Als je bijvoorbeeld in oktober je jaarafrekening krijgt en je stapt in februari daarna over heb je de duurste maanden van het jaar verbruikt, maar niet volledig betaald. Je moet dan bijbetalen aan je oude leverancier terwijl dat geld niet direct gecompenseerd wordt door de nieuwe leverancier. Zorg dus dat je weet wanneer het tijd is om over te stappen. Zelf regel ik dat altijd 1 a 2 maanden voor de einddatum van mijn contract en op die datum staat het dus in mijn agenda.

Overstap zorgverzekeraar

Vaak hoor ik dat mensen het fijn vinden om bij dezelfde zorgverzekeraar te blijven want hier is het tenminste goed geregeld. Pas hier mee op! Jouw zorgbehoefte kan namelijk veranderd zijn; heb je inmiddels een chronische aandoening of blessure, heb je vaccinaties nodig voor je volgende reis of staat er een uitgebreide behandeling bij de tandarts op de planning? Je behoefte kan behoorlijk anders zijn dan een aantal jaar geleden toen je de keuze maakte voor deze verzekeraar. Bovendien passen verzekeraars elk jaar hun aanvullende dekkingen een klein beetje aan. Je zal niet de eerste persoon zijn die van een koude kermis thuis komt als de zorgverzekeraar de beugel voor je kind toch niet meer vergoedt terwijl jij deze verzekeraar daar een aantal jaar geleden op hebt geselecteerd.
En uiteraard valt er ook vaak financieel voordeel te behalen bij een overstap. Vanaf half november zijn alle verzekeringspremies bekend voor het nieuwe jaar, dus noteer die datum alvast in je agenda. En houd de shop van Financequeen in de gaten voor de gratis keuzehulp.

Betaal rekeningen op tijd en voorkom boetes

De meeste rekeningen worden waarschijnlijk via automatische incasso afgeschreven. Het gaat dus om een enkele acceptgiro of factuur. Je kunt direct betalen omdat het 2 minuten werk kost, of in je agenda verzamelen en 1 keer per week alles afhandelen. Zo houd je ook overzicht over je financiën.

Met deze kleine acties kun je zoveel geld besparen dat je veel leuker of slimmer kunt besteden.

Het geld ligt op straat 🙂

Wil je meer Financequeen of Financequeen supporten?

Vind je Financequeen leuk en wil je ons op eenvoudige wijze supporten? De blogs bevatten geregeld affiliatelinks. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvangt Financequeen een kleine commissie. Uiteraard heb jij hier geen nadeel van. Ook kun je onze partnerlink gebruiken als je iets bij bol.com wilt bestellen. Alvast heel erg dank hiervoor!

Volg Financequeen op Instagram, Facebook of Pinterest.
Word lid van de online community van Financequeen of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Hi, ik ben Sabine

Ik ben van jongs af aan gefascineerd door persoonlijke financiën. Hoe kun je slimmer met je geld omgaan en waarom maken mensen bepaalde keuzes zijn vragen die me altijd blijven interesseren. Toen ik bij ING ging werken leerde ik alle theorie over sparen, beleggen, hypotheken en verzekeren. En kon ik de hele dag met klanten over mijn favoriete onderwerp praten; FINANCIEN!

Op financequeen.nl geef ik inzicht om op slimme manieren met geld om te gaan op het gebied van besparen, het vergroten van je inkomen en vermogensopbouw.

Ook deel ik daar mijn ontdekkingstocht naar simpele manieren om je leven duurzamer in te richten. Dus niet; je mag nooit meer vliegen, maar wel; is er een alternatief voor het kopen van een nieuw product of kun je een duurzamere keuze maken? Het mooie is dat dat vaak hand in hand blijkt te gaan met geld besparen.

Volg Finance Queen

Finance Queen

Het platform met inzicht om op slimme manieren met geld om te gaan op het gebied van besparen, het vergroten van je inkomen en vermogensopbouw.

Privacy statement
Disclaimer
Favorieten

Bedrijfsgegevens Financequeen.nl

Jan de Beijerhof 28
1191 EP Ouderkerk aan de Amstel
sabine@financequeen.nl
Kvk-nummer: 81113544

Volg Finance Queen