Zo kies je de juiste autoverzekering

Een autoverzekering is niet alleen wettelijk verplicht, maar het is ook van cruciaal belang om ervoor te zorgen dat je financieel beschermd bent in het geval van onvoorziene gebeurtenissen op de weg. Met een overvloed aan opties lijkt het misschien een hele uitdagende taak, maar met een systematische aanpak kun je de verzekering vinden die perfect past bij jouw behoeften en budget. Onderstaande tips gaan je dan ook zeker helpen bij het kiezen van de juiste autoverzekering.

Het kiezen van de juiste dekking

Het eerste en misschien wel belangrijkste aspect bij het kiezen van een autoverzekering is het type dekking. De keuzes variëren meestal tussen WA (wettelijke aansprakelijkheid), WA beperkt casco en allrisk, ook wel WA volledig casco genoemd.
WA dekt schade die je aan anderen toebrengt, terwijl WA beperkt casco en allrisk ook schade aan je eigen auto dekken. De keuze tussen deze opties hangt af van factoren zoals de leeftijd en waarde van je auto. Voor een nieuwe of waardevolle auto is allrisk vaak aan te bevelen, terwijl voor oudere auto’s WA ook voldoende kan zijn.

De hoogte van het eigen risico

Het eigen risico is het bedrag dat je zelf moet betalen in geval van schade voordat de verzekering begint te betalen. Over het algemeen geldt: hoe hoger het eigen risico, hoe lager de maandelijkse premie. Het is echter wel van belang om een goede balans te vinden. Een te hoog eigen risico kan leiden tot financiële problemen in het geval van een claim, dus zorg ervoor dat het eigen risico een bedrag is dat je ook daadwerkelijk kunt dragen.

Lees ook eens: Unieke kans: gratis check door verzekeringsadviseur

De hoogte van de premie

De premie is de maandelijkse of jaarlijkse vergoeding die je aan de verzekeringsmaatschappij betaalt. Het vergelijken van premies bij verschillende aanbieders is natuurlijk heel belangrijk om de beste deal te kunnen vinden. Vergelijkingssites zoals Independer kunnen je hierbij helpen. Door je gegevens en gewenste dekking in te voeren, krijg je snel een overzicht van de beschikbare verzekeraars en hun premies. Het is echter wel raadzaam om niet alleen naar de hoogte van de premie te kijken, maar ook naar de dekking die geboden wordt.

Schadevrije jaren

Een ander belangrijk aspect dat de premie beïnvloedt, is het aantal schadevrije jaren dat je hebt opgebouwd. Verzekeraars belonen bestuurders met een schadevrij verleden door middel van korting op de premie. Het is dus van belang om dit mee te nemen in je overwegingen. Als je langere tijd geen schade hebt geclaimd, kan dit zorgen voor een aanzienlijke besparing op je premie, maar als je onlangs nog een schade hebt geclaimd en je ziet dit over het hoofd, kan de premie weleens een stuk hoger uitvallen dan je verwacht had.Aanvullende dekkingen

Naast de basisdekkingen bieden verzekeraars vaak aanvullende dekkingen aan. Denk dus goed na of je bepaalde extra’s zoals pechhulp, rechtsbijstand of een inzittendenverzekering nodig hebt. Deze aanvullende dekkingen kunnen zeker een toegevoegde waarde zijn, afhankelijk van je persoonlijke behoeften en rijgewoonten. Als je bijvoorbeeld regelmatig lange afstanden aflegt, kan pechhulp een verstandige investering zijn. Blijf je eigenlijk altijd binnen je eigen stad of dorp, dan haal je de kosten voor de extra premie er waarschijnlijk zomaar niet uit.

Klantenservice

De kwaliteit van de klantenservice van verzekeraars wordt vaak over het hoofd gezien, maar is toch wel van belang bij het kiezen van de beste autoverzekering. Lees beoordelingen van andere klanten om een idee te krijgen van hoe goed een verzekeringsmaatschappij omgaat met claims en klantvragen. Een prettige en betrouwbare klantenservice is natuurlijk wel zo fijn als je in een stressvolle situatie, zoals een ongeval, terecht zou komen.

Persoonlijke begeleiding

Het zoeken naar de juiste autoverzekering kun je dus in feite zelf, maar het kan best zo zijn dat je dit heel lastig vindt of dat je bang bent om dingen over het hoofd te zien. In dat geval kun je natuurlijk ook gewoon hulp inschakelen.
Verzekeringsspecialist Nando van KMS Verzekeringen is tussenpersoon voor vrijwel alle verzekeringen, waaronder dus ook autoverzekeringen. In de samenwerking met Financequeen kun je ook als particulier een offerte bij hem opvragen, normaliter werkt hij alleen voor bedrijven.
Je verzekeringen bij hem afsluiten is een groot voordeel want als er schade is, is hij de persoon die namens jou de schade afhandelt. Natuurlijk kun je dat ook zelf, maar er zijn zoveel kleine lettertjes bij verzekeringen dat dat nogal eens misgaat en jij onbedoeld minder uitgekeerd krijgt dan waar je recht op hebt.
En het mooiste is dat de aanbieding van Nando vrijwel altijd goedkoper is dan je op internet kunt vinden! Alle informatie vind je hier.

Disclaimer

Dit artikel bevat affiliatelinks waardoor Financequeen mogelijk een vergoeding ontvangt als jij op die link klikt. Uiteraard heb jij hier geen nadeel van.

Deze blogs vind je vast ook interessant

Overlijdensrisicoverzekering; zo werkt verpanding aan je hypotheek
Woonverzekering afsluiten- zo doe je dat zelf
Direct starten: beleggen met kleine bedragen
10 tips om te besparen op je autoverzekering

Over Lydia

Lydia is makelaar van beroep en heeft twee jonge kinderen. Daarnaast werkt zij als tekstschrijver en belegt zij samen met haar man in vastgoed, ETF’s en aandelen met als doel het behalen van financiële vrijheid. Ze heeft dus een passie voor financiën en voor vastgoed, en ze deelt haar kennis graag met anderen! De andere blogs van Lydia vind je hier.

Wil je meer Financequeen of Financequeen supporten?

Vind je Financequeen leuk en wil je ons op eenvoudige wijze supporten? De blogs bevatten geregeld affiliatelinks. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvangt Financequeen een kleine commissie. Uiteraard heb jij hier geen nadeel van. Ook kun je onze partnerlink gebruiken als je iets bij bol.com wilt bestellen. Alvast heel erg dank hiervoor!

Volg Financequeen op Instagram, Facebook of Pinterest.
Word lid van de online community van Financequeen of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Hi, ik ben Sabine

Ik ben van jongs af aan gefascineerd door persoonlijke financiën. Hoe kun je slimmer met je geld omgaan en waarom maken mensen bepaalde keuzes zijn vragen die me altijd blijven interesseren. Toen ik bij ING ging werken leerde ik alle theorie over sparen, beleggen, hypotheken en verzekeren. En kon ik de hele dag met klanten over mijn favoriete onderwerp praten; FINANCIEN!

Op financequeen.nl geef ik inzicht om op slimme manieren met geld om te gaan op het gebied van besparen, het vergroten van je inkomen en vermogensopbouw.

Ook deel ik daar mijn ontdekkingstocht naar simpele manieren om je leven duurzamer in te richten. Dus niet; je mag nooit meer vliegen, maar wel; is er een alternatief voor het kopen van een nieuw product of kun je een duurzamere keuze maken? Het mooie is dat dat vaak hand in hand blijkt te gaan met geld besparen.

Volg Finance Queen

Gratis inpaklijst
Gratis inpaklijst
Finance Queen

Het platform met inzicht om op slimme manieren met geld om te gaan op het gebied van besparen, het vergroten van je inkomen en vermogensopbouw.

Privacy statement
Disclaimer
Favorieten

Bedrijfsgegevens Financequeen.nl

Jan de Beijerhof 28
1191 EP Ouderkerk aan de Amstel
sabine@financequeen.nl
Kvk-nummer: 81113544

Volg Finance Queen