Zo kies je het beste mobiele abonnement voor je kind

Bijna alle kinderen hebben een mobiele telefoon en ook steeds jonger met een eigen abonnement. Mijn zoon had tot nu toe een prepaid sim-kaart waar we incidenteel datategoed opzetten. Een abonnement was niet nodig omdat hij op veel plekken toegang heeft tot wifi en zo kan bellen als het nodig is. Nu hij naar de middelbare school gaat wordt dat anders. Hij heeft een mobiel abonnement nodig dus ik ben erin gedoken en zet alle overwegingen voor je op een rij.

Soort abonnement

Je kunt grofweg uit drie soorten sim-kaarten kiezen; prepaid, sim-only en een abonnement inclusief toestel. De afgelopen jaren werkte prepaid prima, maar nu zoek ik iets uitgebreiders. Hij komt op een leeftijd dat ik hem graag toegang tot mobiele data wil geven.
Een abonnement inclusief toestel vind ik persoonlijk te overdreven. Hij kan onze oude telefoons overnemen of hij koopt op een andere manier een tweedehands toestel. In de wereld van de tweedehands toestellen heb ik me niet uitgebreid verdiept, want dan zijn de mogelijkheden helemaal eindeloos. Hier kun je dit zelf vergelijken.
Voor ons was de keuze eenvoudig; het wordt een sim-only abonnement.

Welke kenmerken kan een sim only abonnement hebben?

Ja, helaas, met de keuze voor sim only ben je nog lang niet klaar. De volgende overwegingen kun je maken:

  • Moet de snelheid 4G of 5G zijn
  • Hoeveel mobiele data wil je (kind) beschikbaar hebben
  • Hoeveel zal er gebeld en gesms’t worden en wil je dit onbeperkt hebben
  • De mogelijkheid om een dataplafond in te stellen. Dit houdt in dat je (kind) niet buiten de bundel kan internetten en je dus niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

De mogelijkheden die hierboven staan hebben natuurlijk invloed op de prijs van het abonnement.

Mijn overwegingen voor het mobiele abonnement van mijn zoon

Ik heb ervoor gekozen om een abonnement met 5 GB data af te sluiten voor mijn zoon. Hij mag van mij best wat mobiele data verbruiken en tegelijk vind ik het (nog lang) niet nodig dat hij onbeperkt data beschikbaar heeft.
Bellen en sms’en is voor ons belangrijk zodat hij kan bellen als het nodig is. Maar lang kletsen aan de telefoon doet hij zeker niet.
Een dataplafond lijkt me prettig. Hoewel mijn zoon best verantwoordelijk is, lijkt het me voor iedereen geruststellend dat er niet per ongeluk voor veel geld buiten de bundel ge-internet kan worden. Veel aanbieders rekenen overigens kosten voor het instellen van een dataplafond, áls het al kan. Bij veel aanbieders moet je het echt zelf in de gaten houden.
Simpel is de enige aanbieder die ik gevonden heb waarbij je zonder extra kosten een dataplafond in kunt stellen.
Tot slot vind ik het niet belangrijk dat hij snel internet tot zijn beschikking heeft. Hij moet nog 12 jaar worden. Ik heb overigens zelf ook geen 5G, dus dat is zeker niet noodzakelijk.

Budgetaanbieders sim only abonnementen

Wij kiezen voor een budgetaanbieder. Welke het wordt is nog even afwachten, want ik ga in mijn omgeving rondvragen naar ervaringen. Ik denk dat dat het meest betrouwbaar is als het om bereik gaat. 100 kilometer verderop kan een aanbieder geweldig bereik hebben, maar als het hier in de achtertuin hapert is dat toch vervelend.

De aanbieders waar wij tussen gaan kiezen zijn Simpel, Simyo, Hollands Nieuwe en Ben. Al deze abonnementen liggen rond de 10 euro per maand.

Lees ook eens: 9 tips om te besparen op abonnementen

Uitgebreid overzicht met prijzen

Ik heb een uitgebreide vergelijking gemaakt tussen twaalf aanbieders van sim-only abonnementen. Per stuk zie je daar wat de kosten zijn en hoe je mogelijk in aanmerking komt voor korting. Het is een PDF die je gratis kunt downloaden. Doe er je voordeel mee!

Vergeet de korting niet

De duurdere aanbieders, zoals KPN, Tele 2 en T-mobile geven allemaal korting als je internet of televisie thuis hebt en/of als je meerdere mobiele abonnementen op jouw adres afgesloten hebt. In de gratis vergelijking voor sim only abonnementen die ik maakte vind je alle voorwaarden en mogelijkheden.
Bij KPN heb je een extra mogelijkheid en dat is het verdelen van data. Eén persoon sluit een abonnement af met veel, of zelfs unlimited, data en verdeelt dat elke maand over de gezinsleden. Als je KPN Thuis hebt ontvang je ook nog korting.

Welke abonnementsduur kies je?

Meestal kun je kiezen om het abonnement voor één of twee jaar af te sluiten. In bijna alle gevallen is het €1 per maand goedkoper als je voor twee jaar kiest. Omdat wij voor een, voor ons, nieuwe aanbieder gaan, kiezen we voor een periode van één jaar. Na dat jaar verleng ik het waarschijnlijk voor een periode van twee jaar.

Veel succes met het kiezen van een aanbieder die bij jou past! Download ook zeker de gratis vergelijker waar ik overzichtelijk twaalf aanbieders van sim-only heb vergeleken.

Disclaimer

Dit artikel bevat affiliatelinks, dit betekent dat Financequeen mogelijk een vergoeding ontvangt als je een aankoop doet via deze link. Uiteraard kost jou dit niets extra.

Hi, ik ben Sabine

Ik ben van jongs af aan gefascineerd door persoonlijke financiën. Hoe kun je slimmer met je geld omgaan en waarom maken mensen bepaalde keuzes zijn vragen die me altijd blijven interesseren. Toen ik bij ING ging werken leerde ik alle theorie over sparen, beleggen, hypotheken en verzekeren. En kon ik de hele dag met klanten over mijn favoriete onderwerp praten; FINANCIEN!

Op financequeen.nl geef ik inzicht om op slimme manieren met geld om te gaan op het gebied van besparen, het vergroten van je inkomen en vermogensopbouw.

Ook deel ik daar mijn ontdekkingstocht naar simpele manieren om je leven duurzamer in te richten. Dus niet; je mag nooit meer vliegen, maar wel; is er een alternatief voor het kopen van een nieuw product of kun je een duurzamere keuze maken? Het mooie is dat dat vaak hand in hand blijkt te gaan met geld besparen.

Volg Finance Queen

Wil je meer Financequeen?

Volg Financequeen op Instagram, Facebook of Pinterest.
Word lid van de online community van Financequeen of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Finance Queen

Het platform met inzicht om op slimme manieren met geld om te gaan op het gebied van besparen, het vergroten van je inkomen en vermogensopbouw.

Privacy statement
Disclaimer
Favorieten

Bedrijfsgegevens Financequeen.nl

Jan de Beijerhof 28
1191 EP Ouderkerk aan de Amstel
sabine@financequeen.nl
Kvk-nummer: 81113544

Volg Finance Queen