Zo koel je je huis zonder airco

We hebben er deze zomer al best wat warme en zelfs hete dagen op zitten. Een airco klinkt aanlokkelijk, maar daar zitten best wat nadelen aan. Een airco is een enorme stroomvreter en dat is slecht voor je portemonnee en de natuur. Daarnaast vindt niet iedereen een airco prettig. Dus tijd voor wat tips om je huis koel te houden zonder airco!

Lucht je huis op de juiste momenten

Zet ‘s morgens vroeg en ‘s avonds laat de ramen en deuren open om koele lucht binnen te laten. Als het (echt) warm wordt houd je alles dicht. Het is dan buiten een stuk warmer dan binnen.

Sluit de gordijnen

Je houdt veel warmte buiten door de gordijnen te sluiten. Als je die niet hebt kijk dan of je iets anders voor het raam kan bevestigen, desnoods een grote kartonnen plaat- het helpt echt!

Lees ook eens: Zo bespaar je op energie in de zomer

Doe je zonnescherm op de juiste momenten in en uit

Als de zon schijnt helpt het natuurlijk om het zonnescherm naar beneden te doen. Doe het scherm wel weer omhoog als de zon weg is, dan kan de warmte die onder het zonnescherm hangt weer weg.

Sluit de binnendeuren

De ene ruimte is nou eenmaal warmer dan de andere. Door de tussendeuren gesloten te houden voorkom je dat de warmte zich door het hele huis verspreidt.

Zet je ventilator extra aan het werk

Een ventilator is heerlijk verkoelend. Het werkt nog beter als je er flessen bevroren water voor zet die de (ventilator)lucht flink laten afkoelen. Let wel op dat je bijvoorbeeld een bord onder de fles zet om te voorkomen dat je vloer beschadigt door de natte fles.

Stop je beddengoed in de vriezer

Ik ga er nu even vanuit dat je niet meer onder een dekbed slaapt, maar alleen een dekbedovertrek gebruikt. Leg dat een paar uurtjes in de vriezer en je hebt een heerlijk koel dekentje. Hopelijk ben je in slaap gevallen voordat het koele eraf is!

Kook zo min mogelijk

Als je de kookplaat of oven gebruikt komt er warme lucht je huis binnen. Dus hoe minder je dat doet, hoe beter. Kom maar door met die lekkere salades!

Leg een (groen) sedumdak aan

Als je een plat dak hebt kun je een groendak aanleggen. Dat scheelt flink voor de warmte in huis! Daarnaast helpt het je in de winter energie te besparen als je de boel wil verwarmen. Én een sedumdak beschermt je dak waardoor het minder snel vervangen hoeft te worden. Wist je dat er subsidieregelingen zijn voor het aanleggen van groene daken? Check bijvoorbeeld je gemeente en drinkwaterbedrijf.

Isoleer je woning

Het isoleren van je woning helpt natuurlijk om je energierekening in de winter omlaag te krijgen omdat je minder warmte verliest. In de zomer is het andersom; in een goed geïsoleerde woning wordt het minder warm. Ook voor het isoleren van je woning heb je mogelijk recht op subsidie.

Zet elektrische apparaten zoveel mogelijk uit

Elektriciteit is warmte, zo simpel is het. Dat geldt natuurlijk vooral voor een apparaat zoals de droger. Maar kleine(re) elektrische apparaten spelen ook een rol. Hoe minder je ze gebruikt, hoe koeler het in huis blijft!

Deze blogs vind je vast ook interessant

Je woning isoleren: 3 redenen waarom juist nu het goede moment is
Met deze simpele tips bespaar je op je energierekening
Deze producten helpen je energie besparen
Beleggen voor beginners; een stappenplan

Hi, ik ben Sabine

Ik ben van jongs af aan gefascineerd door persoonlijke financiën. Hoe kun je slimmer met je geld omgaan en waarom maken mensen bepaalde keuzes zijn vragen die me altijd blijven interesseren. Toen ik bij ING ging werken leerde ik alle theorie over sparen, beleggen, hypotheken en verzekeren. En kon ik de hele dag met klanten over mijn favoriete onderwerp praten; FINANCIEN!

Op financequeen.nl geef ik inzicht om op slimme manieren met geld om te gaan op het gebied van besparen, het vergroten van je inkomen en vermogensopbouw.

Ook deel ik daar mijn ontdekkingstocht naar simpele manieren om je leven duurzamer in te richten. Dus niet; je mag nooit meer vliegen, maar wel; is er een alternatief voor het kopen van een nieuw product of kun je een duurzamere keuze maken? Het mooie is dat dat vaak hand in hand blijkt te gaan met geld besparen.

Volg Finance Queen

Wil je meer Financequeen?

Volg Financequeen op Instagram, Facebook of Pinterest.
Word lid van de online community van Financequeen of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Finance Queen

Het platform met inzicht om op slimme manieren met geld om te gaan op het gebied van besparen, het vergroten van je inkomen en vermogensopbouw.

Privacy statement
Disclaimer
Favorieten

Bedrijfsgegevens Financequeen.nl

Jan de Beijerhof 28
1191 EP Ouderkerk aan de Amstel
sabine@financequeen.nl
Kvk-nummer: 81113544

Volg Finance Queen