Zo kom je aan (bijna) gratis boodschappen

De afgelopen jaren is het leven fors duurder geworden. Dat merk je onder andere in je boodschappen. De prijzen in de supermarkten zijn aanzienlijk gestegen, waardoor het lastig kan zijn binnen je budget te blijven en voor een leuk bedrag nog een beetje gezond te blijven eten. Maar er zijn manieren waarmee je makkelijk binnen je boodschappenbudget kunt blijven en zelfs aan (bijna) gratis eten kunt komen.

Gratis boodschappen via cashbackapps

Via cashbackapps zoals Woolsocks kun je regelmatig gratis producten proberen. Dit zijn vaak nieuwe producten die fabrikanten graag onder de aandacht willen brengen. Op deze manier zorgen ze ervoor dat deze nieuwe producten gekocht worden. Uiteraard hopen ze dat het product zo goed bevalt, dat je het vaker zult gaan kopen. Ook Tikkie doet regelmatig aan dit soort acties. Je koopt het artikel, uploadt een foto van de bon en binnen no time staat het aankoopbedrag weer op je rekening.
De producten die je kunt proberen zijn niet altijd gratis. Soms krijg je een hele leuke korting en mag je het product voor een klein bedrag proberen. Ook dit kan aantrekkelijk zijn. Zeker als je een dergelijke actie kunt combineren met een andere aanbieding of cashbackapp, want dan kun je soms zelfs geld toe krijgen!

Lees ook eens: Cashback, wat is dat eigenlijk?

Magic boxen via supermarkten

Veel supermarkten, bakkers en zelfs restaurants bieden hun producten tegen hoge kortingen aan als de houdbaarheidsdatum nadert of het product niet zo vers meer is.
Een bakker verkoopt bijvoorbeeld alleen vers brood. Dus het brood van vandaag dat niet verkocht is, kan hij morgen niet meer verkopen, een supermarkt mag een product met een houdbaarheidsdatum tot vandaag morgen niet meer verkopen en een buffetrestaurant zal altijd eten over hebben. Het is voor hen dan aantrekkelijker om dit voedsel met een hele hoge korting te verkopen, dan om het weg te moeten gooien.
Via de Toogoodtogo app kun je een Magic Box kopen met daarin producten of gerechten die aan de datum zijn of niet meer verkocht kunnen worden. Hierbij kun je bijvoorbeeld ook denken aan losse sinaasappels of aardappels, die uit een zak komen die gescheurd is of waar een enkele rotte in heeft gezeten. Zonde om de hele zak weg te gooien, maar los kan het ook niet meer verkocht worden.
Je betaalt een paar euro voor zo’n Magic Box, maar de waarde is altijd minimaal drie keer zo hoog. Op deze manier kun jij dus heel voordelig boodschappen doen!
Albert Heijn heeft inmiddels z’n eigen systeem met ‘Verspil me Niet’-zakjes die je via de AH-app aanschaft. Ook Lidl heeft afscheid genomen van Too Good to Go en heeft nu z’n eigen zakjes. Die zakjes scoor je door ‘s morgens vroeg naar de winkel te gaan.

Afprijzingen in de winkel

Naast de magic boxen hebben veel supermarkten ook vaak een losse vitrine voor producten die tegen de houdbaarheidsdatum aan zitten. De Jumbo prijst producten als yoghurt, vlees en groente af tot wel 70% korting.
Bij de Lidl vind je brood voor 25 cent en ook Albert Heijn geeft flinke korting op brood van gisteren.

De 7 zekerheden van Jumbo

Jumbo hanteert 7 zekerheden waarvan 2 heel interessant zijn als het gaat om gratis boodschappen. Volgens de ‘vers is ook echt vers regel’ mag je volgens Jumbo verwachten dat een product in het schap nog minimaal een dag houdbaar is. Vind jij een product, in het reguliere schap, dat t/m vandaag houdbaar is, dan krijg je het gratis mee. Is het product al over datum, dan mag je gratis een nieuw vergelijkbaar product meenemen.
Een andere gouden regel is: ben je de vierde wachtende in de rij, dan openen wij een kassa bij. Dit geldt natuurlijk alleen als niet alle kassa’s open zijn. Opent de Jumbo niet op tijd een extra kassa? Dan is je hele kar met boodschappen gratis!

Lees ook eens: Zo behaal je het meeste voordeel bij Jumbo

Houdbare producten met forse korting

Foodello is een bedrijf dat grote partijen houdbare producten inkoopt en met fikse kortingen verkoopt. Denk aan pindakaas, ketchup of chocolade. De houdbaarheidsdatum is relatief kort, maar het kan ook gaan om producten die bijvoorbeeld uit het assortiment gaan ergens. De houdbaarheidsdatum staat er overigens altijd bij, dus hier kun je prima rekening mee houden als je bij hen online bestelt.

Begin je eigen moestuin

Bijna gratis eten krijg je natuurlijk ook door je eigen moestuin te beginnen. Kweek je plantjes het liefst helemaal zelf op, door zelf te zaaien, want hiermee bespaar je het meeste. Je kunt ook kant en klare plantjes kopen voor in je moestuin, maar die zijn vele malen duurder dan zaadjes.
Ben je bang dat je niet genoeg ruimte hebt? Begin eens met een kruidenpot en hang een aardbeienplant of tomatenplant aan je gevel of balkon. Of zaai pluksla, wortels en radijsjes op een vrij strookje grond of in een ouderwetse bloembak. Je hebt echt niet veel ruimte nodig om je eigen groenten te kweken.
Heb je wel wat meer ruimte? Een courgetteplant doet het altijd goed en geeft je gegarandeerd een zomer lang gratis courgettes. En wist je dat je de bloemen van deze plant ook kunt eten?

Disclaimer

Dit artikel bevat affiliatelinks waardoor Financequeen mogelijk een vergoeding ontvangt als jij op die link klikt. Uiteraard heb jij hier geen nadeel van.

Deze blogs vind je vast ook interessant

10 tips om te besparen op boodschappen
Zo behaal je het meeste voordeel bij Jumbo
16 niet standaard tips om te besparen op je boodschappen
25x makkelijk besparen

Over Lydia

Lydia is makelaar van beroep en heeft twee jonge kinderen. Daarnaast werkt zij als tekstschrijver en belegt zij samen met haar man in vastgoed, ETF’s en aandelen met als doel het behalen van financiële vrijheid. Ze heeft dus een passie voor financiën en voor vastgoed, en ze deelt haar kennis graag met anderen! De andere blogs van Lydia vind je hier.

Wil je meer Financequeen of Financequeen supporten?

Vind je Financequeen leuk en wil je ons op eenvoudige wijze supporten? De blogs bevatten geregeld affiliatelinks. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvangt Financequeen een kleine commissie. Uiteraard heb jij hier geen nadeel van. Ook kun je onze partnerlink gebruiken als je iets bij bol.com wilt bestellen. Alvast heel erg dank hiervoor!

Volg Financequeen op Instagram, Facebook of Pinterest.
Word lid van de online community van Financequeen of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Hi, ik ben Sabine

Ik ben van jongs af aan gefascineerd door persoonlijke financiën. Hoe kun je slimmer met je geld omgaan en waarom maken mensen bepaalde keuzes zijn vragen die me altijd blijven interesseren. Toen ik bij ING ging werken leerde ik alle theorie over sparen, beleggen, hypotheken en verzekeren. En kon ik de hele dag met klanten over mijn favoriete onderwerp praten; FINANCIEN!

Op financequeen.nl geef ik inzicht om op slimme manieren met geld om te gaan op het gebied van besparen, het vergroten van je inkomen en vermogensopbouw.

Ook deel ik daar mijn ontdekkingstocht naar simpele manieren om je leven duurzamer in te richten. Dus niet; je mag nooit meer vliegen, maar wel; is er een alternatief voor het kopen van een nieuw product of kun je een duurzamere keuze maken? Het mooie is dat dat vaak hand in hand blijkt te gaan met geld besparen.

Volg Finance Queen

Gratis inpaklijst
Gratis inpaklijst
Finance Queen

Het platform met inzicht om op slimme manieren met geld om te gaan op het gebied van besparen, het vergroten van je inkomen en vermogensopbouw.

Privacy statement
Disclaimer
Favorieten

Bedrijfsgegevens Financequeen.nl

Jan de Beijerhof 28
1191 EP Ouderkerk aan de Amstel
sabine@financequeen.nl
Kvk-nummer: 81113544

Volg Finance Queen