Zo scoorde ik 125 euro bonus en ook nog rendement!

Al in de zomer van 2023 schreef ik een blog over de actie die ik ontdekte: als nieuwe beleggingsklant van Centraal Beheer krijg je 125 euro gratis. Omdat ik meteen enthousiast was ging ik aan de slag om hier content over te maken. Natuurlijk opende ik ook zelf direct een rekening. Inmiddels heb ik de rekening alweer opgezegd dus het is hoog tijd voor een update!

Wat zijn de voorwaarden om 125 euro te krijgen?

Deze actie loopt bij Centraal Beheer. Om meer mensen te verleiden een beleggingsrekening te openen biedt Centraal Beheer twee tijdelijke acties. Bij actie 1 ontvang je 65 euro als je 500 euro inlegt en dat minimaal vier maanden laat staan.
Actie twee geeft een bonus van 60 euro die je ontvangt als je óók start met periodiek beleggen; minimaal 50 euro per maand voor een periode van zes maanden.

Beide acties zijn tijdelijk en beide acties zijn al meerdere keren verlengd. Op dit moment wordt vermeld dat actie 1 tot eind december 2024 loopt en actie 2 tot eind juni 2024.

Lees ook eens: Wat is het verschil tussen Meesman en Brand New Day?

De kleine lettertjes

Besluit je een rekening te openen, lees deze ‘kleine lettertjes’ dan goed door zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Voor beide acties geldt dat je niet eerder een beleggingsrekening mag hebben gehad bij
Centraal Beheer. Er worden kosten gerekend om te beleggen. Dit zijn enkele euro’s als je de minimum-bedragen inlegt om gebruik te kunnen maken van deze actie. Zie de uitleg in dit artikel.

Actie 1, 500 euro inleg

Deze actie loopt tot en met 31 december 2024.
Na het openen van de rekening stort je uiterlijk binnen 14 dagen de 500 euro.
Je ontvangt de vergoeding als je jouw 500 euro inleg minimaal 4 maanden laat staan. Na afloop van die 4 maanden duurt het maximaal zes weken tot de bonus van 65 euro in je account wordt gestort.
Je legt je geld in via Ideal.

Actie 2, 6 maanden periodieke inleg

Deze actie loopt tot 30 juni 2024.
Je legt 6 maanden lang minimaal 50 euro per maand in.
Dit stel je in als een periodieke overboeking binnen 14 dagen na openen van de rekening.
Je kunt alléén van deze actie gebruik maken als je ook gebruik maakt van actie 1. Je stort dus eenmalig 500 euro + 6 maanden lang 50 euro per maand. Hogere bedragen mogen natuurlijk.
Je stelt de Fondsverdeler in in je persoonlijke Centraal Beheer-omgeving. Daarmee wordt bepaald in welke fondsen jouw inleg terecht komt.
Je ontvangt 60 euro bonus als je 6 maanden lang minimaal 50 euro per maand inlegt en tussentijds geen geld opneemt. (Ik kreeg deze bonus zelf overigens al na 5,5 maand, toen ik dus wel al 6x een termijn ingelegd had)
Deze bonus ontvang je uiterlijk 6 weken na je 6e periodieke inleg.
Let op: je moet de overboeking zelf instellen in je bankomgeving. Je stelt in je account van Centraal Beheer in dat je een periodieke overboeking wil doen en in welke fond(en) je dit geld wil beleggen. Vervolgens stel je in de app van je betaalrekening in dat er maandelijks 50 euro overgemaakt wordt. Je kunt daar ook meteen een einddatum invoeren zodat je zeker weet dat je niet onnodig lang blijft inleggen!

Is Centraal Beheer een goede partij?

Ok, tot zover de actie. Moet je daar nou wel aan beginnen, beleggen bij Centraal Beheer? Laat ik voorop stellen dat ik trouw blijf aan Brand New Day. Daar heb ik een paar redenen voor die ik je zal toelichten.

Centraal Beheer is, net als Brand New Day, een gerenommeerde partij. Je hoeft niet bang te zijn voor schimmige constructies. Maar het is natuurlijk wel belangrijk dat je weet waar je voor kiest.

Wat houdt beleggen bij Centraal Beheer in?

Centraal Beheer biedt zeven verschillende fondsen aan: vier mixfondsen, twee obligatiefondsen en één aandelenfonds. Wil je meer lezen over indexfondsen, lees dan deze blog.

De mixfondsen hebben een combinatie van aandelen en obligaties met 4 verschillende profielen: voorzichtig, gemiddeld, ambitieus en zeer ambitieus. Brand New Day werkt met 5 risicoprofielen: zeer defensief, defensief, neutraal, offensief en zeer offensief.

Hoe ambitieuzer (bij Brand New Day offensiever genoemd) het fonds, hoe groter het percentage aandelen ten opzichte van obligaties is. Je kunt ook kiezen voor het aandelenfonds, het staatsobligatiefonds of het bedrijfsobligatiefonds. Meer informatie over de fondsen van Centraal Beheer vind je hier. In deze blog lees je alles over de risicoprofielen van Brand New Day.Meer dan 20% rendement!

Zoals ik al schreef heb ik meegedaan aan deze actie én mijn beleggingsrekening inmiddels leeggehaald. De periode van zes maanden was voorbij en beide bonussen waren gestort.
Centraal Beheer is een prima partij om te beleggen als het om de kosten gaat, maar het rendement is mij niet geheel duidelijk. Ik ga er nog steeds vanuit dat Brand New Day een geschiktere partij is om bij te beleggen.

De actie is mij meer dan goed bevallen:
Ik kreeg de bonussen netjes gestort. Deze ontvang je op je beleggingsrekening. Minpuntje is dat ze niet als ‘bonus’ op je rekening kwamen, maar als ‘storting’. Daardoor had ik in eerste instantie niet door dat de bonussen gestort waren.

Eind december liet ik 965,96 euro naar mijn betaalrekening overmaken. Hiervan heb ik 800 euro zelf ingelegd. Naast de bonus van 125 euro bleef er 40,96 euro over dat ik aan rendement maakte. Hier waren de kosten al vanaf, want dit is wat ik in totaal op mijn betaalrekening ontving. Een rendement van meer dan 20%!

Voor welke fondsen ik koos

Hoewel ik normaliter een groot voorstander ben van offensief beleggen en voornamelijk voor de lange termijn beleg was dat in dit geval anders. Toen ik startte wist ik nog niet zeker of ik dat wilde blijven doen. Ik begon voornamelijk omdat
Centraal Beheer een aantrekkelijke actie aanbiedt.
Ik koos daarom voor obligatiefondsen omdat dit de meest defensieve (voorzichtige) fondsen zijn. De koersen schommelen naar verwachting minder dan bij de fondsen met meer aandelen. Bovendien zijn de kosten van dit fonds het laagst.
De eenmalige inleg van 500 euro belegde ik in het Staatsobligatiefonds en de periodieke inleg van 50 euro per maand werd geïnvesteerd in het Bedrijfsobligatiefonds.

In mijn geval pakte deze beslissing goed uit en maakte ik een heel mooi rendement. Je hebt nooit zekerheid met beleggen en zeker niet in zo’n korte periode. Maar door de bonus van 125 euro heb je een behoorlijk vangnet. Het moet namelijk wel héél gek lopen wil je verlies maken op je totale inleg. Dan zouden je defensieve beleggingen in een half jaar tijd ruim 15% moeten dalen. Op jaarbasis zou dat 30% verlies betekenen. Ik kan het niet garanderen, maar durf wel te stellen dat dat goed als uitgesloten is.

Ik heb een reminder in mijn agenda gezet bij de einddatum van de actie zodat ik niet zou vergeten mijn geld op te nemen.

Aanmelden

Het aanmelden voor deze actie is maar 5 minuten werk. Handig als je een legitimatiebewijs bij de hand houdt.

  • Je deelt je gegevens via IDIN. De meeste grote banken in Nederland bieden dit aan. Als jouw bank niet aangesloten is bij IDIN lijkt het niet mogelijk om een rekening te openen.
  • Je ontvangt direct een mail om alvast account te openen
  • De bank controleert vervolgens jouw aanvraag. Zelf kreeg ik al na een paar minuten de bevestiging dat mijn account goedgekeurd was.
  • Je logt in op je persoonlijke omgeving van Centraal Beheer. Daar betaal je via iDeal 500 euro voor de eerste actie. Ook maak je hier je keuze voor de periodieke overboeking. Je kiest in welke fond(en) jouw geld belegd wordt. Let op dat je nog wel een overboeking in moet stellen in internetbankieren van jouw eigen bank!

Disclaimer

Deze blog is op eigen initiatief geschreven en is geen samenwerking met de genoemde partijen in dit artikel. Wel worden affiliatelinks gebruikt waardoor Financequeen mogelijk een vergoeding ontvangt.

Hi, ik ben Sabine

Ik ben van jongs af aan gefascineerd door persoonlijke financiën. Hoe kun je slimmer met je geld omgaan en waarom maken mensen bepaalde keuzes zijn vragen die me altijd blijven interesseren. Toen ik bij ING ging werken leerde ik alle theorie over sparen, beleggen, hypotheken en verzekeren. En kon ik de hele dag met klanten over mijn favoriete onderwerp praten; FINANCIEN!

Op financequeen.nl geef ik inzicht om op slimme manieren met geld om te gaan op het gebied van besparen, het vergroten van je inkomen en vermogensopbouw.

Ook deel ik daar mijn ontdekkingstocht naar simpele manieren om je leven duurzamer in te richten. Dus niet; je mag nooit meer vliegen, maar wel; is er een alternatief voor het kopen van een nieuw product of kun je een duurzamere keuze maken? Het mooie is dat dat vaak hand in hand blijkt te gaan met geld besparen.

Volg Finance Queen

Wil je meer Financequeen?

Volg Financequeen op Instagram, Facebook of Pinterest.
Word lid van de online community van Financequeen of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Finance Queen

Het platform met inzicht om op slimme manieren met geld om te gaan op het gebied van besparen, het vergroten van je inkomen en vermogensopbouw.

Privacy statement
Disclaimer
Favorieten

Bedrijfsgegevens Financequeen.nl

Jan de Beijerhof 28
1191 EP Ouderkerk aan de Amstel
sabine@financequeen.nl
Kvk-nummer: 81113544

Volg Finance Queen