Zo spaar je een vakantie bij elkaar

Omdat ik zelf heel dol ben op reizen en vakantie doet het mij altijd een beetje pijn als mensen geen geld hebben op vakantie te gaan. Als dat een bewuste keuze is, bijvoorbeeld omdat je je woning gaat verbouwen, is dat natuurlijk helemaal goed. Maar als het niet lijkt te kunnen omdat het geld op is, dan is het natuurlijk heel erg jammer. Daarom deel ik graag een aantal tips zodat je hopelijk tóch nog op vakantie kunt dit jaar!

Je doel behalen

Jouw doel is om lekker weg te gaan en daar heb je geld voor nodig. Hoeveel geld hangt af van jouw reiswensen en van jouw mogelijkheden om geld te sparen.
Geld om een vakantie te betalen verzamel je op twee manieren; door te besparen en/of door meer te verdienen.

Hoe pak je dat aan?

Voordat ik mijn tips deel hoe je aan dat geld komt wil ik je iets op het hart drukken; veel kleine bedragen maken een hele berg! Een heel belangrijke les.
Open daarom een spaarrekening speciaal voor dit doel. Kies een rekening die lekker veel rente geeft, maar je geld niet vastzet. Zelf spaar ik via Raisin bij Distingo Bank.

Elke euro die je bespaart maak je over naar die rekening. Ik herhaal; elke euro. Of je die nou vindt op straat of aan statiegeldflesjes verzameld heb; maak het direct over. Het motiveert én vele euro’s maken wel degelijk verschil, beloofd!

Banner 728x90

Besparen op je vaste lasten

Dit is mijn favoriete manier om geld te besparen; de vaste lasten. Elke besparing komt namelijk maandelijks terug. En dus is het niet ‘slechts 7 euro per maand’, maar 84 euro per jaar! Doe dat met meerdere vaste lasten en je bent al een heel eind.

De gratis e-mails van Vergelijk je Rijk helpen je hierbij. Enne.. vergeet niet een maandelijkse overboeking naar je spaarrekening in te stellen voor elke besparing!

Besparen op andere uitgaven

Als het om het besparen van geld gaat is de keuze reuze! Als je nog niet echt let op je uitgaven aan boodschappen is daar waarschijnlijk een wereld te winnen.
Breng verder je verleidingen in kaart. Versnaperingen onderweg, de Action of een boek in de boekhandel, ieders verleidingen zijn anders. Ken die van jou en bedenk eens of je daar nog wel zoveel geld aan uit wil geven.
Als je wil minderen, maak dan een plan. Neem eten en drinken mee voor onderweg, zorg voor een voorraadje geleende boeken en ga met een lijstje de Action is zodat je alleen koopt wat je écht nodig hebt.

Voor de lange termijn vind ik het overigens geen goed idee om heel strak op je uitgaven te zitten. Dan zou ik eerder aanraden om te bepalen hoeveel geld je daar nog aan uit wil geven, maar het niet naar nul te brengen. Voor een korte termijndoel als een vakantie ligt dat anders. Dan kun je ervoor kiezen om wel heel streng te zijn voor jezelf omdat je weet dat de beloning snel volgt en zoet zal zijn.

NL Savings 728x90

Zorg voor meer inkomsten

De beste manier is natuurlijk zorgen dat je beter betaald wordt voor wat je nu al doet. Vraag om loonsverhoging of probeer je tarieven te verhogen als je zelfstandige bent.
Daarnaast kun je zorgen voor extra inkomsten, naast je reguliere inkomen. Ga mysteryshoppen, vul enquêtes in of bied jouw handige handen als klushulp. Beetje out of the box als je zelf kinderen hebt; ga op andermans kinderen passen. Kun je als de kinderen slapen mooi wat enquêtes invullen voor extra cash 🙂 En als het om baby’s gaat waarvan de ouders het heel spannend vinden om de zorg aan iemand toe te vertrouwen weet ik zeker dat ze een mooi uurtarief over hebben voor iemand met ervaring!

Verdien je vakantie terug

Je vakantie (deels) terugverdienen doe je door je huis via Airbnb te verhuren. Dit heb ik zelf jaren gedaan en het leverde flink geld op! In de zomervakantie ging mijn rijtjeshuis voor 250 euro per nacht weg.
Ik weet dat veel mensen bezwaren kennen om vreemden in hun huis te laten. Wist je dat veel daarvan niet terecht zijn of gebaseerd zijn op onjuiste informatie? Ik heb alle informatie over Airbnb hier voor je op een rijtje gezet.

Verkoop spullen tweedehands

Toen wij twee jaar geleden een ander huis kochten startte ik met het opruimen van ons huis. Bij elk item vroeg ik me af ‘wil ik dit meeverhuizen?’. Zo nee, dan verkocht ik het.
Ook als je geen verhuisplannen hebt is dit een prima vraag om jezelf te stellen en flink op te ruimen.
In een half jaar tijd verkocht ik voor 2.000 euro aan spullen. Natuurlijk kwam een deel van deze opbrengst uit zaken die direct met de verhuizing te maken hadden, zoals overbodige schuifdeuren uit het nieuwe huis, maar het grootste deel kwam toch echt van veel kleine bedragen.
Kinderkleding, een appelboor, kandelaars, boeken, speelgoed, schaatsen- wedden dat jij ook veel spullen in huis, of schuur, hebt die een flink deel van een vakantie op kunnen leveren!?

Disclaimer

Dit artikel bevat affiliatelinks. Dit betekent dat Financequeen mogelijk een vergoeding ontvangt als jij op een link klikt. Uiteraard heb jij hier geen nadeel van.

Hi, ik ben Sabine

Ik ben van jongs af aan gefascineerd door persoonlijke financiën. Hoe kun je slimmer met je geld omgaan en waarom maken mensen bepaalde keuzes zijn vragen die me altijd blijven interesseren. Toen ik bij ING ging werken leerde ik alle theorie over sparen, beleggen, hypotheken en verzekeren. En kon ik de hele dag met klanten over mijn favoriete onderwerp praten; FINANCIEN!

Op financequeen.nl geef ik inzicht om op slimme manieren met geld om te gaan op het gebied van besparen, het vergroten van je inkomen en vermogensopbouw.

Ook deel ik daar mijn ontdekkingstocht naar simpele manieren om je leven duurzamer in te richten. Dus niet; je mag nooit meer vliegen, maar wel; is er een alternatief voor het kopen van een nieuw product of kun je een duurzamere keuze maken? Het mooie is dat dat vaak hand in hand blijkt te gaan met geld besparen.

Volg Finance Queen

Gratis inpaklijst
Gratis inpaklijst
Wil je meer Financequeen?

Volg Financequeen op Instagram, Facebook of Pinterest.
Word lid van de online community van Financequeen of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Finance Queen

Het platform met inzicht om op slimme manieren met geld om te gaan op het gebied van besparen, het vergroten van je inkomen en vermogensopbouw.

Privacy statement
Disclaimer
Favorieten

Bedrijfsgegevens Financequeen.nl

Jan de Beijerhof 28
1191 EP Ouderkerk aan de Amstel
sabine@financequeen.nl
Kvk-nummer: 81113544

Volg Finance Queen