Zo verdien ik geld als blogger

Vaak krijg ik de vraag hoe ik geld verdien als blogger. En aangezien ik de beroerdste niet ben, zet ik alle verdienmodellen voor je op een rij. Het zijn er namelijk best wel veel!

Affiliatemarketing

Affiliatemarketing houdt in dat ik, via speciale linkjes, mensen doorstuur naar een website of webshop. Omdat er in die linkjes een trackingcode verstopt zit kan gevolgd worden wat er gebeurt nadat iemand via mijn link op een website gekomen is. De affiliatecommissie kan bestaan uit een percentage van het bedrag dat jij besteedt, een bedrag per klik of een vast bedrag voor een sale.

Affiliatemarketing komt weleens negatief in beeld. Omdat je als content creator beloond wordt voor een aankoop door een volger is het de vraag hoe zuiver de berichtgeving is. Een terechte vraag denk ik. Ik zie Instagram vol met budget- en aanbiedingenaccounts die de hele dag door aanbiedingen delen waarvan ik me geregeld afvraag of de deal gunstiger is voor de content creator of voor de volger.
Hoewel het verplicht is om te vermelden dat het om een affiliatelinkje gaat (#aff) zie ik vaak dat mensen dit heel klein in een ver hoekje in een onduidelijke kleur zetten. Terwijl er wat mij betreft helemaal niks mis is met affiliatelinkjes als je er maar transparant over bent én jezelf in de spiegel aan kunt kijken dat je hier zuiver mee omgaat.

Ik ben Financequeen gestart omdat ik volledig onafhankelijk wil zijn in de zaken die ik bespreek. Wil ik het hebben over besparen of ontdek ik een goede nieuwe spaarrekening? Ik heb alle vrijheid om erover te delen. Affiliatemarketing is een geweldige manier om gratis content te kunnen blijven maken, want vergis je niet hoeveel tijd (en kosten) er komen kijken bij het runnen van Financequeen!

Als je me al langer volgt, met name op Instagram, weet je hopelijk dat ik eerlijk, authentiek en objectief bericht over allerlei zaken. Het komt dus ook aan op een stukje vertrouwen en ik ben me er zeer van bewust dat ik daar zorgvuldig mee om moet gaan.

Wil jij Financequeen supporten, dan is het natuurlijk heel tof als je producten afsluit of koopt via mijn affiliatelinkjes! Ik vermeld altijd op Instagram, en onderaan blogs of het affiliatelinkjes zijn.

Er zijn veel verschillende affiliateplatformen waar je je bij aan kunt sluiten. Filify, Daisycon en Tradetracker zijn drie van de platformen waarbij Financequeen aangesloten is.

De banner hieronder is een affiliatebanner. Als je hier op klikt ontvangt Financequeen een kleine vergoeding. 

Banner - Broker - 728x90

Samenwerkingen

Verdienmodel twee is samenwerkingen met bedrijven die betalen voor het plaatsen van content. De bekendste is Brand New Day waar ik al een paar jaar mee samenwerk. Ik belegde al lang bij Brand New Day voordat ik Financequeen startte, dus dit is een match made in heaven!
Ik ben heel kritisch als het om samenwerkingen gaat. Ik schrijf alleen over producten en diensten waar ik volledig achter sta en die iets toevoegen. Zo heb ik eens ‘nee’ gezegd tegen een aanbod van een grote bank die een blog over een kinderrekening wilde afnemen. Ik heb aangegeven dat ik dat alleen wilde als ik ook over beleggen mocht schrijven. De spaarrente was namelijk zo laag dat ik het geen goed idee vond om alleen de mogelijkheid van sparen te belichten. En dus ging er een mooi bedrag aan mijn neus voorbij.
Omdat ik bij affiliatemarketing veel meer vrijheid heb om te kiezen waar ik over schrijf en hoe ik zaken verwoord heeft dat in de meeste gevallen mijn voorkeur.

Externe opdrachten

Ik doe steeds meer externe opdrachten; workshops, videotrainingen en presentaties; bedrijven kunnen mij inhuren om hun klanten of medewerkers iets te leren. Van een presentatie van een uur tot een uitgebreide serie video’s plus workshops- het kan alle kanten op.

Verkopen webshop

In mijn webshop verkoop ik het Airbnb-startpakket en Exceltrackers om je inkomsten en uitgaven bij te houden. Soms komt daar ook de Masterclass Indexbeleggen voorbij. Dit zijn alle betaalde producten waar ik dus inkomsten uit haal. In de toekomst zal het aanbod worden uitgebreid.

Financiële coaching

Je kunt me één op één inhuren voor financiële coaching. Dan kijk ik met je mee en geef je tips die specifieke voor jou zijn. Hoeveel geld je zou moeten of kunnen beleggen of apart moet zetten voor je pensioen verschilt enorm per situatie. Net als de vraag: ‘Kun je beter beleggen of je hypotheek aflossen?’.
Vaak krijg ik vragen over de opbouw van vermogen, maar het kan ook gaan over het verkrijgen van inzicht in je inkomsten en uitgaven of overzicht creeren tussen je zakelijke en privé-uitgaven.

Provisie op verzekeringen

Als je me al langer volgt heb je mijn oud-collega Nando van KMS Verzekeringen vast weleens voorbij zien komen. Nando weet alles van verzekeringen en werkt normaliter alleen voor bedrijven. Voor Financequeen is het ook mogelijk als particulier om je verzekeringen via hem te laten lopen. Een geweldige kans! Waarom ik daar zo enthousiast over ben lees je hier. Als je je verzekeringen via KMS verzekeringen laat lopen krijgt Financequeen een deel van de provisie.

Dat was het! Een compleet overzicht van de verdienmodellen van Financequeen! En zoals altijd staat er een een disclaimer onder de blog. (Dat deed ik in het begin overigens niet, dus bij oudere blogs staat het er niet bij)

Disclaimer

Dit artikel bevat affiliatelinks. Dit betekent dat Financequeen mogelijk een vergoeding ontvangt als jij op een link klikt. Uiteraard heb jij hier geen nadeel van.

Hi, ik ben Sabine

Ik ben van jongs af aan gefascineerd door persoonlijke financiën. Hoe kun je slimmer met je geld omgaan en waarom maken mensen bepaalde keuzes zijn vragen die me altijd blijven interesseren. Toen ik bij ING ging werken leerde ik alle theorie over sparen, beleggen, hypotheken en verzekeren. En kon ik de hele dag met klanten over mijn favoriete onderwerp praten; FINANCIEN!

Op financequeen.nl geef ik inzicht om op slimme manieren met geld om te gaan op het gebied van besparen, het vergroten van je inkomen en vermogensopbouw.

Ook deel ik daar mijn ontdekkingstocht naar simpele manieren om je leven duurzamer in te richten. Dus niet; je mag nooit meer vliegen, maar wel; is er een alternatief voor het kopen van een nieuw product of kun je een duurzamere keuze maken? Het mooie is dat dat vaak hand in hand blijkt te gaan met geld besparen.

Volg Finance Queen

Wil je meer Financequeen?

Volg Financequeen op Instagram, Facebook of Pinterest.
Word lid van de online community van Financequeen of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Finance Queen

Het platform met inzicht om op slimme manieren met geld om te gaan op het gebied van besparen, het vergroten van je inkomen en vermogensopbouw.

Privacy statement
Disclaimer
Favorieten

Bedrijfsgegevens Financequeen.nl

Jan de Beijerhof 28
1191 EP Ouderkerk aan de Amstel
sabine@financequeen.nl
Kvk-nummer: 81113544

Volg Finance Queen