Zo verdien je geld met mysteryshoppen

Ben je op zoek naar een leuke manier om iets bij te verdienen, maar weet je niet zo goed hoe? Dan is mysteryshoppen misschien wel iets voor jou. Er wordt in Nederland heel veel gebruik gemaakt van mysteryshoppers, zonder dat veel mensen dat weten. Bijna elke grote winkel- of horecaketen maakt er wel gebruik van. Maar hoe kom je aan zo’n baantje, wat moet je ervoor doen en hoeveel geld verdien je met mysteryshoppen?

Wat houdt mysteryshoppen in?

Veel bedrijven maken dus gebruik van mysteryshoppers. Hoofdkantoren van bekende grote ketens zetten mysteryshoppers in om hun klantvriendelijkheid te verbeteren. Doordat een mysteryshopper op bepaalde zaken let en hier feedback op geeft kunnen bedrijfsleiders in gesprek gaan met hun medewerkers en weten hoofdkantoren waar ruimte is voor verbetering. Als mysteryshopper let je onder andere op klantvriendelijkheid, netheid en de snelheid waarmee je geholpen wordt. Al deze informatie wordt gebruikt om personeel beter op te leiden en de klantvriendelijkheid te verbeteren.

Wat kun je verdienen als mysteryshopper?

Laten we voorop stellen: je zult niet rijk worden van mysteryshoppen. Maar er zijn genoeg opdrachten te vinden waarvoor je een leuke vergoeding krijgt. Je moet denken aan een vergoeding tussen de 10 en de 100 euro, afhankelijk van het soort opdracht. De hogere vergoedingen zijn vooral te vinden bij horeca-opdrachten, waar je van de vergoeding bijvoorbeeld met twee personen uiteten mag om de opdracht uit te voeren. Deze opdrachten komen echter minder vaak voor dan de kleinere opdrachten van bijvoorbeeld drogisterijen, opticiens en supermarktketens. Bij deze opdrachten moet je denken aan een vergoeding van ongeveer 10 tot 20 euro. Een deel daarvan is voor de moeite en van een deel moet je vaak een verplichte aankoop doen die je niet mag retourneren. Maar bij een supermarkt of drogist is altijd wel iets te vinden dat je toch al nodig had.

Lees ook: Mysteryshoppen: Zó vind je opdrachten die bij jou passen!

Je eigen tijd indelen

Als mysteryshopper kun je voor een groot deel je eigen tijd indelen. Je bepaalt zelf welke opdrachten je aanneemt of niet en wanneer je deze uitvoert. De opdrachten moeten wel altijd in een bepaalde periode worden uitgevoerd en mogen soms niet tijdens lunchtijd of op bepaalde dagen. Dit lees je allemaal vooraf en vrijwel altijd moet je vooraf ook aangeven wanneer je de opdracht uit gaat voeren. Houd je wel altijd aan de datum die je opgegeven hebt, of neem even contact op als dit toch niet uitkomt. Er zijn ook opdrachten die je vanuit huis kunt uitvoeren, bijvoorbeeld telefonisch of via e-mail. Dit soort opdrachten zijn dus ideaal om op afstand uit te voeren of als je thuis niet makkelijk weg kunt.

Je bepaalt zelf hoeveel je werkt

Doordat je zelf bepaalt welke opdrachten je wel en niet uitvoert heb je dus ook zelf in de hand hoeveel opdrachten je doet. Heb je veel vrije tijd, dan kun je behoorlijk wat opdrachten oppakken en misschien ook met elkaar combineren. Heb je het wat drukker, dan neem je gewoon wat minder opdrachten aan. Je zou zelfs volledig als mysteryshopper kunnen werken als je dat zou willen, zeker als je dit ook combineert met apps als Roamler en Smartspotter. Vergeet alleen niet dat je zelf deze inkomsten nog op moet geven aan de belastingdienst.

Lees ook: 7 manieren om geld te verdienen met je telefoon

Hoe word je mysteryshopper?

Om mysteryshopper te worden heb je dus wat vrije tijd nodig en je moet je goed uit kunnen drukken in de Nederlandse (en soms Engelse) taal. Bedrijven als Multi Value, Excap, Gapbuster, Secret View en H&S Brands zijn gespecialiseerd in mysteryshoppen en hebben veel bekende ketens als opdrachtgever. Je kunt je heel simpel via hun websites inschrijven. Vaak moet je een proefopdracht doen zodat beoordeeld kan worden of je in aanmerking komt. Wordt deze opdracht goedgekeurd, dan kun je meteen aan de slag!
Er wordt vrij streng gekeken of je de opdrachten naar behoren uitvoert. Dit is logisch, omdat bedrijven hier veel geld in steken en ook serieus aan de slag gaan met de uitkomsten van de bezoeken. Neem je rol als mysteryshopper dan ook serieus, zodat ze weten wat ze aan je hebben. Je kunt er dan nog lange tijd een hele leuke bijbaan aan hebben. Zelf heb ik in de afgelopen 12 jaar al meer dan 1.000 mystery visits uitgevoerd en ik doe het nog steeds met veel plezier. Inmiddels controleer ik voornamelijk rapporten van andere shoppers, voordat deze naar de hoofdkantoren verstuurd worden. En ook dat vind ik een hele leuke sidehustle om te doen!

Over Lydia

Lydia is makelaar van beroep en heeft twee jonge kinderen. Daarnaast werkt zij als tekstschrijver en belegt zij samen met haar man in vastgoed, ETF’s en aandelen met als doel het behalen van financiële vrijheid. Ze heeft dus een passie voor financiën en voor vastgoed, en ze deelt haar kennis graag met anderen! De andere blogs van Lydia vind je hier.

Wil je meer Financequeen of Financequeen supporten?

Vind je Financequeen leuk en wil je ons op eenvoudige wijze supporten? De blogs bevatten geregeld affiliatelinks. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvangt Financequeen een kleine commissie. Uiteraard heb jij hier geen nadeel van. Ook kun je onze partnerlink gebruiken als je iets bij bol.com wilt bestellen. Alvast heel erg dank hiervoor!

Volg Financequeen op Instagram, Facebook of Pinterest.
Word lid van de online community van Financequeen of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Hi, ik ben Sabine

Ik ben van jongs af aan gefascineerd door persoonlijke financiën. Hoe kun je slimmer met je geld omgaan en waarom maken mensen bepaalde keuzes zijn vragen die me altijd blijven interesseren. Toen ik bij ING ging werken leerde ik alle theorie over sparen, beleggen, hypotheken en verzekeren. En kon ik de hele dag met klanten over mijn favoriete onderwerp praten; FINANCIEN!

Op financequeen.nl geef ik inzicht om op slimme manieren met geld om te gaan op het gebied van besparen, het vergroten van je inkomen en vermogensopbouw.

Ook deel ik daar mijn ontdekkingstocht naar simpele manieren om je leven duurzamer in te richten. Dus niet; je mag nooit meer vliegen, maar wel; is er een alternatief voor het kopen van een nieuw product of kun je een duurzamere keuze maken? Het mooie is dat dat vaak hand in hand blijkt te gaan met geld besparen.

Volg Finance Queen

Gratis inpaklijst
Gratis inpaklijst




Finance Queen

Het platform met inzicht om op slimme manieren met geld om te gaan op het gebied van besparen, het vergroten van je inkomen en vermogensopbouw.

Privacy statement
Disclaimer
Favorieten

Bedrijfsgegevens Financequeen.nl

Jan de Beijerhof 28
1191 EP Ouderkerk aan de Amstel
sabine@financequeen.nl
Kvk-nummer: 81113544

Volg Finance Queen