Zo verkoop je je huis via Makelaarsland

Vorig jaar verkocht ik een appartement én een woonhuis via Makelaarsland. Ik koos bij de tweede woning opnieuw voor Makelaarsland dus ik ben tevreden. De review en mijn overwegingen lees je in deze blog. In deze blog leg ik uit hoe verkopen via Makelaarsland werkt.

Via de website van Makelaarsland meld je je aan en maak je profiel aan. Vervolgens maak je de keuze of je de bezichtigingen zelf wil doen of dit aan Makelaarsland overlaat.

Kosten Makelaarsland

Bij Makelaarsland wordt gewerkt met een vaste prijs. Het reguliere tarief is 1.750 euro. Soms zijn er acties en betaal je minder. Voor dit tarief doe je zelf de bezichtigingen. Ook schrijf je zelf de verkooptekst voor Funda.
Je kunt de bezichtigingen ook uitbesteden aan Makelaarsland, dan is het tarief 3.450 euro. Dit is inclusief de opstartkosten, die worden door reguliere makelaars normaliter apart in rekening gebracht, naast de courtage.

Gegevens aanleveren

Makelaarsland heeft een handig systeem waarin je alle benodigde informatie kunt invullen en uploaden. Het gaat hier bijvoorbeeld om de beschrijving van de woning voor Funda, je energielabel en een lijst van roerende zaken die al dan niet in de woning aanwezig zijn en eventueel achterblijven.

Lees ook eens: 6 Tips om je huis te verkopen in de huidige markt

Fotograaf

De foto’s worden gemaakt door een bedrijf waar Makelaarsland mee samenwerkt. Je spreekt met hen een tijdstip af en dan wordt alles netjes op de foto gezet. Daarnaast maakt dit bedrijf de plattegrond.

Taxateur

In de periode waarin de foto’s gemaakt worden maak je een afspraak met de taxateur. Hij of zij bekijkt de woning en omgeving, maakt aantekeningen en stelt jou vragen. De taxateur geeft aan welke opbrengst hij of zij verwacht. Ook bespreek je dan al kort de strategie voor de vraagprijs. Soms is het slim om de vraagprijs hoog in te steken en soms juist laag.

Als alles compleet is

Als de foto’s er zijn en je alle gegevens toegevoegd hebt aan je Makelaarsland-account bespreek je telefonisch hoe het proces verder aan te pakken. Dit doe je met jouw persoonlijke aanspreekpunt, de makelaar. Als die persoon er niet is wordt alles keurig overgenomen door collega’s. Ik weet niet met welk systeem Makelaarsland werkt, maar voor mij als klant is duidelijk dat het heel goed werkt. Elk wissewasje wordt genoteerd en kan dus moeiteloos door een collega opgepakt worden.

Op dit moment bepaal je definitief de vraagprijs en de prijsstrategie. Ook bespreek je de planning. Wanneer moet de woning online, op welke dagen wil je bezichtigingen houden etcetera. De makelaar denkt goed met je mee, bijvoorbeeld welke dagen populair zijn om te komen bezichtigen.

Lees ook eens: Een terugblik: ik verkocht twee huizen via Makelaarsland

Bezichtigingen plannen

Als de woning online staat kunnen geïnteresseerden een bezichtiging aanvragen. Zij kunnen automatisch een moment in de agenda claimen. Het gebeurt weleens dat iemand niet op die specifieke momenten kan en persoonlijk contact met je zoekt. Houd er dus rekening mee dat het inplannen wat tijd kost.

De bezichtigingen houden

Het houden van de bezichtigingen is best spannend, maar tegelijk ook zo leuk! Potentiële kopers vonden het vaak een meerwaarde dat ze direct met mij spraken. Ik kon ze vertellen over dat ene leuke speeltuintje om de hoek, maar ook hoe wij tot bepaalde keuzes om te verbouwen zijn gekomen. Afhankelijk van de persoon die je voor je hebt en de vragen die gesteld worden kun je je verhaal aanpassen.

Biedingen en onderhandelingen

Geïnteresseerden kunnen via het systeem van Makelaarsland een bod uitbrengen. Jouw makelaar neemt contact met je op om de biedingen te bespreken. De onderhandelingen doet de makelaar namens jou. Na de bezichtigingen zit jouw werk er dus op.
Heel prettig als je het mij vraagt. Bij de onderhandelingen komt wat meer emotie kijken en ik besteed dat graag uit.

Verkocht

Als je een bod accepteert is de woning in principe verkocht. Dan wordt het hele proces in werking gesteld; de koper zoekt een notaris en Makelaarsland levert alle informatie aan. Ook maakt Makelaarsland het voorlopig koopcontract op. De juridische en administratieve rompslomp neemt Makelaarsland je uit handen.
Als de drie dagen bedenktijd voorbij zijn zit het werk van Makelaarsland er in principe op.

Disclaimer

Dit artikel is op eigen initiatief geschreven en Financequeen ontvangt hier dus geen vergoeding voor. Wel wordt gebruik gemaakt van een vriendenlink. Als je op een van deze linkjes klikt en je besluit je woning via Makelaarsland te kopen ontvang ik een vergoeding.

Hi, ik ben Sabine

Ik ben van jongs af aan gefascineerd door persoonlijke financiën. Hoe kun je slimmer met je geld omgaan en waarom maken mensen bepaalde keuzes zijn vragen die me altijd blijven interesseren. Toen ik bij ING ging werken leerde ik alle theorie over sparen, beleggen, hypotheken en verzekeren. En kon ik de hele dag met klanten over mijn favoriete onderwerp praten; FINANCIEN!

Op financequeen.nl geef ik inzicht om op slimme manieren met geld om te gaan op het gebied van besparen, het vergroten van je inkomen en vermogensopbouw.

Ook deel ik daar mijn ontdekkingstocht naar simpele manieren om je leven duurzamer in te richten. Dus niet; je mag nooit meer vliegen, maar wel; is er een alternatief voor het kopen van een nieuw product of kun je een duurzamere keuze maken? Het mooie is dat dat vaak hand in hand blijkt te gaan met geld besparen.

Volg Finance Queen

Gratis inpaklijst
Gratis inpaklijst




Wil je meer Financequeen?

Volg Financequeen op Instagram, Facebook of Pinterest.
Word lid van de online community van Financequeen of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Finance Queen

Het platform met inzicht om op slimme manieren met geld om te gaan op het gebied van besparen, het vergroten van je inkomen en vermogensopbouw.

Privacy statement
Disclaimer
Favorieten

Bedrijfsgegevens Financequeen.nl

Jan de Beijerhof 28
1191 EP Ouderkerk aan de Amstel
sabine@financequeen.nl
Kvk-nummer: 81113544

Volg Finance Queen