Pensioen

Bijna iedere Nederlander bouwt (veel) te weinig pensioen op. Gelukkig kun je daar iets aan doen. Je kunt aanvullend pensioen opbouwen met belastingvoordeel. Zeker als je nog flink wat jaren te gaan hebt tot je pensioendatum hoeft het niet veel te kosten om aanvullend pensioen op te bouwen.

De tijd stuwt je rendement omhoog door het rente op rente effect. En daarnaast heb je belastingvoordeel.

Hoeveel ruimte je hebt om aanvullend pensioen op te bouwen met belastingvoordeel is de zogenaamde jaarruimte. De hoogte van je jaarruimte wordt bepaald door de hoogte van je inkomen en hoeveel pensioen je al, via je werkgever bijvoorbeeld, opbouwt.

De jaarruimte voor dit jaar vervalt dus in het nieuwe kalenderjaar en daarom is het slim om nu nog snel dat belastingvoordeel mee te pikken en een start te maken met pensioenopbouw.

Zelf bouw ik pensioen op via Brand New Day. Ik heb voor deze partij gekozen omdat zij een overzichtelijk platform hebben, een goed gespreid beleggingsproduct aanbieden tegen lage kosten. En bovendien hebben ze een fijne klantenservice die altijd snel beschikbaar is om vragen te beantwoorden.